Managed hosting door True

Micro Focus koopt laatste non-kern Progress

Progress-topman Jay Bhatt opgevolgd door Philip Pead

 

Handen schudden

Progress Software Corporation heeft zijn productlijnen Orbix, Artix en Orbacus voor zo'n 15 miljoen dollar verkocht aan Micro Focus International, softwareleverancier op het gebied van modernisering, testen en beheer van zakelijke applicaties. Daarmee heeft Progress zijn programma afgerond om een tiental niet-kernactiviteiten af te stoten. De totale overnameprijs voor deze productlijnen bedraagt 130 miljoen dollar.

De productlijnen maakten oorspronkelijk deel uit van de overname door Progress van Iona Technologies. Micro Focus zal de Orbix-, Artix- en Orbacus-producten toevoegen aan zijn Visibroker-aanbod.

Progress had eerder dit jaar aangekondigd te zoeken naar overnamepartners voor diverse producten. Het Amerikaanse softwarebedrijf wil zich concentreren op drie kernproducten: Open Edge, Datadirect Connect en Apama Analytics. Met deze producten zegt Progress het beste te kunnen inspelen op de behoeften in de it-markt naar oplossingen op het gebied van cloud, big data, mobility en business analytics.

Afstotingen

De overeenkomst met Micro Focus wordt naar verwachting afgerond in januari 2013. In april 2012 kondigde Progress zijn vervreemdingsoperatie aan. Afgelopen juni deed het softwarebedrijf al zijn Fusesource-software voor integratie- en berichtenverkeer van de hand aan Red Hat. Begin oktober meldde Progress dat het zijn Shadow-middlewareproduct wilde verkopen aan Rocket Software. Later die maand bracht het bedrijf het nieuws dat het zijn productlijnen Sonic, Savvion, Actional en Dataxtend afstootte aan de investeringsarm van het Texaanse softwarebedrijf Trilogy Enterprises.

Nieuwe topman

Het afgeslankte Progress wordt geleid door Philip Pead. Afgelopen tien december maakte Progress bekend dat Pead definitief de nieuwe topman wordt. Pead was sinds 1 november ad interim chief executive officer (ceo), nadat Jay Bhatt zijn aftreden had aangekondigd.   

Philip Pead is een industrieveteraan met ruim vijfentwintig jaar ervaring binnen de softwaresector en was sinds juli 2011 lid van de raad van bestuur van Progress Software. Pead vervulde daarvoor diverse leidinggevende functies bij zowel private als beursgenoteerde ondernemingen, zoals Per-se Technologies, Dun & Bradstreet Corporation en Attachmate Corporation. Ook was hij chairman van Allscript en topman bij Eclipsys Corporation, een leverancier van medische en financiële softwareoplossingen voor ziekenhuizen. Eclipsys fuseerde met Allscript in augustus 2010.

Pead moet de missie van de vertrokken Jay Bhatt om de groei weer terug te brengen in Progress tot een goed einde zien te brengen. 'Ondanks dat we nog in de eerste fase zijn wat betreft de uitvoering van onze strategie om een toonaangevende 'application platform as a service provider' te worden, ben ik tevreden over de voortgang die we tot op heden hebben geboekt', aldus Pead.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4620916). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.