Managed hosting door True

Equens besteedt Oracle/Hyperion uit aan Ordina

 

Ordina

Betalingsverwerker Equens heeft Ordina geselecteerd voor de verdere verbetering, onderhoud en beheer van Oracle eBS, BI Applications en Hyperion Financial Management. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar. De waarde van het contract is niet bekendgemaakt.

Equens kiest bewust voor Ordina als nieuwe outsourcingspartner voor deze secundaire systemen. Hierdoor kan Equens zich geheel richten op de eigen kerntaken, het verwerken van het pan-Europese betalingsverkeer. Ordina versterkt met deze opdracht zijn aanwezigheid in de financiële sector. Deze meerjarige overeenkomst draagt verder bij aan de strategie van Ordina om groei te realiseren in beheeractiviteiten.

Europese uitrol

'De keuze is na een intensief selectie traject gevallen op Ordina vanwege de professionele, open en constructieve samenwerking tijdens de tender', zegt Floris van Kolfschoten, general manager Finance & Procurement bij Equens SE. 'Ordina heeft ons overtuigd over de benodigde expertise en mindset te beschikken. De komende jaren zal Ordina ons ontzorgen ten aanzien van het beheer alsmede de uitrol van onze financiële systemen in Europa.'

'Onder andere door de invoering van SEPA is het grensoverschrijdend betalingsverkeer sterk veranderd', zegt Barend de Zoete, directeur Professional Services & Projects bij Ordina. 'Het is voor organisaties in de financiële sector van groot belang om snel in te kunnen spelen op dit soort veranderingen in de markt. Efficiënte processen en snel inzicht in bedrijfsinformatie zijn cruciaal. Ict kan dit ondersteunen. Equens erkent dit belang duidelijk door te kiezen voor uniforme processen, ondersteund door Oracle eBS, BI Applications en Hyperion.'

Unit4 Scenario

Equens maakte in maart 2012 bekend dat het gebruik ging maken van Unit4 Scenario. Het bedrijf, dat jaarlijks miljarden betalingen in Europa verwerkt, kan met deze oplossing eenvoudig gegevens uit de salarissoftware Unit4 (e-)HRM & Payroll halen en gebruiken om verschillende toekomstscenario's door te rekenen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4590286). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.