Managed hosting door True

Progress stoot producten af aan Trilogy

 

Handen schudden

Progress Software verkoopt zijn productlijnen Sonic, Savvion, Actional en Dataxtend aan de investeringsarm van het Texaanse softwarebedrijf Trilogy Enterprises. Het Amerikaanse softwarebedrijf had al eerder dit jaar aangekondigd te zoeken naar overnamepartners voor diverse producten. Het bedrijf wil zich concentreren op drie kernproducten: Open Edge, Datadirect Connect en Apama Analytics. Topman Jah Bhatt, die eind vorig jaar aantrad, stapt begin december overigens al weer op.

Progress heeft geen overnamesom bekend gemaakt. Naar verwachting wordt de transactie volgende maand afgerond.

Begin deze maand kondigde het bedrijf aan zijn Shadow-middlewareproduct te willen verkopen aan Rocket Software. Afgelopen juni deed het al zijn Fusesource-software voor integratie- en berichtenverkeer van de hand aan Red Hat.

Progress meldt dat de verkopen tot nu toe 114 miljoen zullen opbrengen. In de etalage staan nog de Objectstore en Orbix-producten, inclusief de Artix- en Orbacus-software. Het afgelopen derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012 daalde de omzet van het softwarebedrijf met 14 procent naar 107,2 miljoen dollar.

Opmerkelijk is dat de man achter dit plan om Progress via een afslanking en een heroriëntatie op de kernproducten weer terug te laten keren in de groeicijfers, alweer is vertrokken. Volgens Jay Bhatt, de eind 2011 aangetreden president en chief executive officer, ontbrak het bedrijf namelijk aan focus. Bhatt kondigde een paar weken terug zijn vertrek aan om elders een 'leadership opportunity' te zoeken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4575196). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.