Managed hosting door True

Cordys stoot Baan IV-salarispakket af aan Infor

 

Cordys heeft de rechten van zijn salarispakket Payroll overgedaan aan Infor. Dat bedrijf verkoopt, implementeert en beheert dit pakket al, maar bezat nog niet het intellectuele eigendom. In Nederland werken zo'n zeventig klanten met Payroll, als aanvulling op het erp-pakket Baan IV. Infor gaat er nu voor zorgen dat er ook een versie beschikbaar komt voor Infor ERP LN, de opvolger van Baan IV en Baan V.

Theo Koster, regional vice president Infor Benelux, licht toe dat het salarispakket ruim tien jaar geleden met tools geschreven is in Baan IV en daardoor naadloos integreert met klanten die Baan IV als erp-platform gebruiken. 'Bij klanten bestond een behoefte aan een aanvullend salarissysteem. Payroll is een puur Nederlands pakket.' Het Payroll-systeem genereert ook de salarisstroken. Er is geen eigen digitaal portaal. Klanten gebruiken hiervoor veelal een personeelszakenapplicatie om hun medewerkers toegang te geven tot personeelsdata, stelt Koster.

De overdracht van de rechten heeft in de weken voor 1 oktober 2012 plaatsgevonden. Volgens Koster blijft Infor het pakket Baan IV Payroll ondersteunen, 'er is nog steeds een trouwe groep Baan IV-klanten', maar er komt ook een versie voor Infor ERP LN. Dat is de opvolger voor Infor ERP Baan. Klanten die hierop overstappen, hoeven geen ander salarispakket te kiezen.

Vanenburg en Profuse

De software is ontwikkeld door het toenmalige Vanenburg Business Systems, een zusterbedrijf van Baan Company. Eind 2000 nam Baan-dienstverlener Profuse de activiteiten over van de divisies Industrie en Handel van het toenmalige 'Baan-vehikel' Vanenburg Business Systems Nederland. Daar zaten toen ook de klanten en consultants van Payroll bij. Profuse werd op zijn beurt in 2007 door Infor overgenomen. Het erp-concern had een jaar daarvoor SSA Global gekocht waarvan de Baan-activiteiten deel uitmaakten.

Waarom de eigendomsrechten al die tijd bij Cordys zijn blijven liggen en niet bij Profuse (en later Infor) terecht zijn gekomen, weet Koster niet. 'Wij hebben dit verder nooit actief gebruikt', zegt Hans de Visser, marketing directeur van Cordys. 'Wij hebben geen klanten op het pakket, aangezien die allen beheerd worden door Infor.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4574374). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.