Managed hosting door True

Subcontractor-app Cape Groep wint Mendix-wedstrijd

 

Uitreiking Mendix Mobile App Challenge

De Subcontractor-app van Cape Groep wint de Mendix Mobile App Challenge

De Subcontractor-app van ict-dienstverlener Cape Groep heeft de Mendix Mobile App Challenge gewonnen. De smartphone-app voor logistieke dienstverleners won in de finale van de andere twee overgebleven kanshebbers. De jury lette bij de beoordeling van alle ingezonden apps op de gebruiksvriendelijkheid, look en feel en waarde voor de business.

In aanloop naar Mendix World 2012, het jaarlijkse evenement van platformleverancier Mendix, werd een wedstrijd uitgeschreven voor de beste mobile app. De drie finalisten kregen tijdens het evenement de mogelijkheid om op het podium hun app te presenteren en demonstreren. Die pitch mocht maximaal vier minuten duren.

Cape Groep deed mee aan de mobile app challenge met de onlangs gelanceerde Subcontractor-app. De aanwezige zeshonderd bezoekers van het evenement konden via de Mendix World-app hun stem uitbrengen voor de beste mobiele app. Cape Groep won de de wedstrijd met een ruime meerderheid van de stemmen.

Subcontractor-app

Met de Subcontractor-app krijgen logistieke dienstverleners real time inzicht in de status van hun zendingen zonder toegang te hebben tot de boordcomputersystemen van de door hen ingehuurde vervoerders. Deze informatie kan nu eenvoudig verkregen worden door zendinginformatie (laad-/losinformatie, verwachte aankomsttijd, tekstberichten) en afleverinformatie (actuele status, vertragingen, schade en digitale ontvangstbevestiging) aan de externe chauffeurs te verstrekken via de smartphone-app. Voor het uitwisselen van realtime zendinggegevens hoeft geen software te worden gedownload op de smartphone.

Het concept achter de Subcontractor-app is verder uitgebreid met een Subcontractor-managementportal. Logistieke dienstverleners kunnen hier hun subcontractors beheren en de benodigde zendinginformatie (bijzonderheden locaties, beschrijving goederen, contactgegevens ontvanger) voor chauffeurs klaarzetten. Transportplanners definiëren op basis van klant- en ordergegevens ritten en opdrachten. De opdrachten worden zichtbaar op de smartphone-app wanneer deze aan een subcontractor is toegekend. Zowel de managementportal als de smartphone-app worden in de cloud gehost en zijn beschikbaar af te nemen als software as a service.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4571762). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!