Managed hosting door True

Cordial 2012

Tata Steel gebruikt Cordys voor ketenbeheer

 

Tata Steel gaat het Business Operations Platform van Cordys gebruiken voor het integreren en stroomlijnen van zijn voorraadketen. De staalproducent merkt dat de it-infrastructuur te complex is geworden om kortere doorlooptijden in de productieketen te kunnen halen. Het platform van Cordys zal naast het integreren van legacysystemen worden gebruikt voor het bouwen van rijkere, dynamische gebruikersinterfaces.

De overeenkomst werd bekend gemaakt tijdens Cordial 2012, de gebruikersbijeenkomst van Cordys, leverancier van software voor het verbeteren van bedrijfsprocessen uit Putten. Tata Steel zocht naar een platform dat de belangrijkste operationele systemen op een slimmere en efficiëntere manier aan elkaar kan koppelen. Daarbij gaat het onder andere om erp-systemen van SAP en Invera/Stratix, Factory Planner van JDA, een aantal mainframesystemen en zogeheten manufacturing execution systems (mes). De onderlinge communicatie gebeurt op basis van xml-berichten middels IBM Websphere Messagebroker, maar dit middlewaresysteem is te weinig flexibel om de systemen efficiënter met elkaar te laten omgaan, vertelt Jan Brasser, hoofd middleware & integratieservices ict bij Tata Steel.

Supply chain

Het bedrijf heeft in Europa drie staalfabrieken, waarvan een in IJmuiden, en verschillende faciliteiten voor de verdere verwerking van staalproducten.'Tata Steel is wereldwijd actief en daarom ook geografisch verspreid. We werken met veel it-systemen, zo'n duizend, waarvan diverse essentieel zijn voor bepaalde aspecten van de fabricage, verkoop en distributie', zegt Brasser. 'Alleen veel van die systemen ondersteunen alleen de processen in de afzonderlijke fabrieken. Omdat er sprake is van een toenemende marktvraag om kortere doorlooptijden bij een krimpende organisatie moet de supply chain verbeterd worden.'

Wendbaar

Omdat de legacy-infrastructuur te complex geworden was om de supply chain te verbeteren zocht Tata Steel vanaf eind november 2011 naar een oplossing. Nieuwbouw was niet aan de orde. 'We zochten een flexibelere technologie die voldeed aan zowel de huidige als toekomstige behoeften. Het platform van Cordys biedt ons wendbaarheid, zichtbaarheid en controle zonder eerdere investeringen in de productiesoftware overbodig te maken', aldus Brasser. De keuze, waarbij ook andere leveranciers van business management software zoals SAP, Oracle en Software AG werden meegewogen, viel uiteindelijk op Cordys. Afgelopen februari startte eerst een proefproject gevolgd door een definitief contract.

Nieuwe interface

Het platform van Cordys zal worden gebruikt voor de integratie van de enterprise resource planning (erp)-systemen, de manufacturing execution systems (mes), de mainframeapplicaties en andere operationele toepassingen. De integratie wordt stapsgewijs doorgevoerd en is gericht op het bouwen van herbruikbare diensten en automatisering van kernprocessen. Op termijn wordt de functionalteit op de mainframes overgezet naar de SAP-systemen.

Daarnaast wil Tata Steel het Cordys-platform gebruiken om rijkere, dynamische gebruikersinterfaces te bouwen. 'Het gaat om zo'n tweeduizend nieuwe interfaces als wij dit met de huidige technologie zouden oplossen. Wij hadden uitgerekend dat we per interface zelf zo'n 2,5 dag nodig zouden hebben voor het bouwen, testen en opleveren, inclusief het documenteren. Dat zou in totaal op vijfduizend werkdagen uitkomen. Dat kan met de Cordys-technologie een stuk sneller en goedkoper.' 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4571399). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.