Managed hosting door True

Oracle ziet kansen en geld in bancaire sector

 

Oracle-president Mark Hurd maakte tijdens Oracle OpenWorld in San Francisco duidelijk dat de it-leverancier een sterke focus heeft op de bancaire sector. 'Je vindt in die branche forse it-budgetten, in combinatie met verouderde systemen en onderhoudsintensief maatwerk.'

Dat maatwerk is volgens de tweede man van Oracle vaak niet alleen verouderd, maar, door alle fusies in het bankwezen, ook nauwelijks meer door goed ingevoerde mensen te onderhouden. Hurd voorspelde tijdens een persmeeting, dat het bij banken in de komende jaren vooral zal gaan om consolidatie (lees: vermindering) van het aantal applicaties. Het aantal banken is afgenomen, het aantal systemen echter volgde die trend maar langzaam. 'Het moderniseren van it, zowel op hardware- als op softwaregebied, is een belangrijk gegeven in deze sector de komende jaren. Het snel en betrouwbaar ontsluiten van informatie is immers van levensbelang voor een bank.'

Standaard brancheoplossing

Dit betekent, volgens Hurd, dat de applicaties in de toekomst door specialisten, zoals Oracle, ondersteund zullen worden, en niet langer door de it-afdelingen van de banken zelf. 'De uitdaging voor it is immers gecompliceerde zaken eenvoudiger te maken, en dat begint op applicatieniveau. Wij bieden banken nu de mogelijkheid te kiezen voor een standaardoplossing voor deze branche.' De president van Oracle maakte duidelijk fors te investeren in deze service, om ervoor te zorgen dat banken en andere financiële onderneming hun applicaties zoveel mogelijk kunnen consolideren.

De liefde voor deze sector is bij Hurd niet ontstaan uit medelijden; er is veel geld beschikbaar bij banken. 'Bij veel banken zijn de it-budgetten groter dan bij die van pure it-bedrijven',stelde hij niet zonder verbazing. ‘Het is een uitdaging voor hen en voor ons de verouderde systemen te moderniseren.' Dat maakt het aanbieden van oplossingen voor de bancaire wereld tot een van de belangrijkste pijlers voor Oracle. 'We besteden er een hoop onderzoek- en ontwikkelbudget aan.' De president maakte meteen duidelijk dat die budgetten fors zijn bij Oracle, en groeiend: 5 miljard dollar voor r&d dit jaar, 4,5 miljard vorig jaar, 4,2 miljard het jaar ervoor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4569098). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.