Managed hosting door True

Boeing en Dassault verlengen PLM-contract

 

Leverancier van 3D-en product lifecycle management (plm)-software Dassault Systèmes heeft zijn contract met vliegtuigbouwer Boeing met vijf jaar verlengd. Dassault gaat het aantal applicaties bij de Boeing-divisies Commercial Airplanes en Defence, Space & Security uitbreiden. Beide bedrijven werken al meer dan 25 jaar samen. Dankzij Dassault kan Boeing sneller nieuwe technologieën implementeren zodat het luchtvaartbedrijf zich met nieuwe innovaties kan bezighouden.

'Boeing en Dassault Systèmes werken al lang succesvol samen en daarom zijn we blij ons contract te kunnen uitbreiden', zegt Nancy Bailey, vice president IT Product Systems van Boeing. 'We kijken uit naar het voortzetten van de samenwerking met Dassault Systèmes om nieuwe innovaties te ontwikkelen en te gebruiken voor het verbeteren van ons productontwerp en de productieprocessen. Dassault blijft werken aan het volwassen maken van hun portfolio, om onze behoeften binnen de hele waardeketen van producten te adresseren. De plm-oplossing van Dassault helpt ons om meerwaarde voor het bedrijf te creëren.'

'Boeing en Dassault delen een passie voor innovatie', vult Bernard Charlès, president en ceo van Dassault Systèmes aan. 'We delen tevens een gemeenschappelijke visie over hoe wij onze applicaties en de processen van Boeing kunnen doorontwikkelen om bijzondere innovaties te creëren. Boeing heeft de evolutie van de Dassaults strategie in belangrijke mate beïnvloed. Van 3D-ontwerp, via dmu en plm naar '3D Experience'. We kijken dan ook uit naar de voortzetting van onze samenwerking.'

Siemens PLM Software

In maart 2012 verlengde Boeing ook al zijn plm-contract met Siemens. Die software wordt bij dezelfde afdelingen ingezet als de Dassaul-software. Siemens PLM Software levert zijn NX- en Teamcenter-software aan Boeing voor het verbeteren van productontwikkeling. De vliegtuigbouwer gebruikt de Siemens-software vanwege het innovatieve karakter van deze oplossingen, de schaalbaarheid en de open architectuur van de software. Boeing gebruikt meerdere softwarepakketten naast elkaar om niet afhankelijk te zijn van één leverancier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4565345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.