Managed hosting door True

SAP certificeert iQibt in verzekeringen en overheid

 

Certificaat

Dienstverlener iQibt is door bedrijfssoftwareleverancier SAP benoemd tot Validated Expertise Partner (VEx-Partner) in de marktsegmenten verzekeringen en overheid. Naar eigen zeggen is iQibt daarmee de eerste Nederlandse organisatie die op deze marktsegmenten gecertificeerd is. Eerder werden wel SAP-certificaten op moduleniveau uitgereikt, maar dit was in 'Insurance' en 'Public' nog niet het geval op marktsegmentniveau.

De certificering voor VEx-partner geldt voor de duur van één jaar. Daarna wordt telkens weer getoetst of je als bedrijf het certificaat waard bent. Volgens algemeen directeur van iQibt Nick van Rossum wordt de certificering getoetst aan de hand van feedback van klanten, het aantal gecertificeerde consultants in dienst en het integrale plan voor het gezamenlijk met SAP naar de markt brengen. 'We zijn er best trots op, want grote systeem integratoren lukt het niet om deze certificering in de wacht te slepen. Het toont aan dat je alle modules in een bepaald marktsegment beheerst in combinatie met de benodigde branchekennis. Wij zijn zeven tot acht maanden bezig geweest om deze certificaten in verzekeringen en de overheid te bemachtigen.'

iQibt is gespecialiseerd in consultancy in de sectoren verzekeraars, banken en overheid. Het bedrijf is in mei 2010 opgericht en heeft inmiddels dertig professionals in vaste dienst. iQibt is daarmee naar eigen zeggen de eerste Nederlandse organisatie die op deze marktsegmenten gecertificeerd is. Met het verkrijgen van deze certificaten heeft iQibt aangetoond dat het bewezen competenties heeft in de gevalideerde marktsegmenten, binnen deze marktsegmenten beschikt over de benodigde vaardigheden en ervaring en een track record heeft opgebouwd om aan de wensen van de klanten in deze marktsegmenten te voldoen.

Perfect for People

De Validated Expertise Partner-certificeringen worden sinds begin 2012 aan SAP-partners toegekend. De criteria worden door SAP wereldwijd vastgesteld. Eerder wist de Nederlandse SAP-dienstverlener Perfect for People al zes certificaten in de wacht te slepen. Deze certificaten zijn voor CRM, Enterprise Mobility, SCM, Data Warehousing, Netweaver Business Warehouse (BW) SAP Application Lifecycle Management en ERP Upgrade SAP Professional Services.

iQibt was reeds Vertical Expertise Partner (VEP) voor SAP in het verzekeringen-domein. Deze VEP-partnerships zijn met de nieuwe certificeringen begin dit jaar vervallen. De VEx-partnerships komen hiervoor in de plaats gebaseerd op nieuwe, strengere, eisen en voorwaarden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4565190). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.