Managed hosting door True

Cordys brengt softwareplatform naar de cloud

 

Cloud management

De Nederlandse softwareleverancier Cordys brengt zijn Business Operation Platform (BOP) voor het verbeteren van bedrijfsprocessen naar de cloud. Hierdoor kunnen klanten BOP niet alleen in huis maar ook als platform-as-a-service inzetten. Ook ondersteunt Cordys klanten bij hun cloudactiviteiten. De eerste officiële klant die het cloudplatform gebruikt is het Italiaanse telecomdienstverlener Clouditalia. Cordys deed in de cloud al ervaring op via samenwerkingen met klanten als Fujitsu, Nccw en Getronics.

De uitbreiding van het portfolio is een van de acties van de begin dit jaar aangetreden nieuwe chief executive office Art Landro. De Amerikaan moet de verkoopkracht van Cordys versterken. Voor het veelbelovende softwarebedrijf uit Putten, opgericht door Jan Baan, wordt het tijd om na jaren van investeringen en aanloopverliezen te gaan oogsten. Landro wil dat 2013 het eerste jaar wordt dat met winst wordt afgesloten. Hij verwacht dat er al in het vierde kwartaal van 2012 voor het eerst zwarte cijfers worden getoond. Een belangrijke rol voor de groei van het bedrijf is weggelegd voor partners, zoals CSC. 'Cordys is een klein bedrijf en heeft partners nodig die ons platform wereldwijd kunnen verkopen. Met name voor de verticale markten zoeken we nog naar partners.'

BOP

Cordys is leverancier van software voor business process management. Het Cordys Business Operation Platform (BOP) helpt bedrijven hun bedrijfsprocessen beter in te richten, nieuwe toepassingen te ontwikkelen en systemen te integreren. De afgelopen twaalf maanden heeft het bedrijf uit Putten al met diverse klanten samengewerkt in het toepassen van cloudtechnologie. Een bekend voorbeeld is Nccw, leverancier van woningcorporatiesoftware. Dat bedrijf biedt het product Corporatie Cloud aan, een cloud computing platform met een business process management (bpm)-laag. Deze laag is gebaseerd op BOP van Cordys. Via dit platform kunnen corporaties hun processen vanuit meerdere systemen via webservices in één geïntegreerde gebruikersinterface afhandelen

Rijpe tijd

Volgens Landro is de tijd nu rijp om het cloudaanbod voor BPO breed op de markt te zetten. Hij merkt dat klanten vragen om een betrouwbare private cloudoplossing. Nu de softwareleverancier besloten heeft het portfolio uit te breiden met een platform-as-a-service kunnen klanten met BOP hun activiteiten geheel of gedeeltelijk naar de cloud verplaatsen. Clouddiensten worden daarbij gekoppeld aan de lokale ict-applicaties. Dat moet tot voordelen leiden als een vermindering van operationele en ict-kosten, een snellere en flexibelere bedrijfsvoering en on-demand schaalbaarheid.

Het cloudplatform is ook bedoeld voor ict-dienstverleners en ict-afdelingen, stelt de ceo. Die kunnen hun klanten naar de cloud brengen en fungeren dan als een 'cloud broker': het leveren van clouddiensten en platform as a service (Paas)- en software-as-a-Service (Saas)-mogelijkheden. Fujitsu, Clouditalia en Getronics gebruiken het Cordys-platform voor het integreren en afstemmen van hun portfolio met clouddiensten voor klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4564382). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.