Managed hosting door True

UWV neemt Oracle Peoplesoft in gebruik

 

Bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) is de eerste fase van de invoering van het nieuwe systeem voor personeelszaken en inkoopfunctionaliteit afgerond. Het betreft de vervanging van het oude systeem P-View van ADP (Allshare) door het Oracle PeopleSoft Human Capital Management-platform. In de tweede fase worden de zelfbedieningsprocessen voor medewerkers en managers uitgerold. Capgemini is de implementatiepartner van Oracle bij het UWV.

Het UWV wil met de invoering van een geïntegreerd standaardpakket de interne dienstverlening aan medewerkers verbeteren. Daarnaast wil de uitvoeringsorganisatie via zo'n geïntegreerde oplossing een aanzienlijke kostenbesparing behalen. Het applicatielandschap kan worden vereenvoudigd en daarmee ook het beheer, is de verwachting.

Beter zicht

Belangrijk uitgangspunt voor de selectie van een pakket was dat de nieuwe oplossing voor personeelszaken op termijn geschikt moet zijn voor de ondersteuning van een 'shared service center'. Door de vele interne diensten via zo'n centrale serviceorganisatie te laten lopen wil het UWV een beter zicht krijgen in de processen die met personeelszaken en inkoop te maken hebben.

Begin 2011 koos het UWV voor Oracle's PeopleSoft Human Capital Management (HCM). Dit platform biedt oplossingen die de processen binnen personeelszaken ondersteunt, inclusief talentmanagement en inkoopfunctionaliteit. Het bevat mogelijkheden voor workflow-ondersteuning en self service voor zowel manager als werknemer.

Allshare P-View

De implementatie voor de eerste fase, uitgevoerd door Oracle-partner Capgemini, is inmiddels afgerond. Het ging hierbij om de vervanging van het P-View-systeem van Allshare (tegenwoordig ADP) en de zogeheten keuzeplanfunctionaliteit voor medewerkers met PeopleSoft HR-oplossing. In fase 2 zullen de zelfbedieningsprocessen voor het personeel worden uitgerold.

Het UWV is begin 2002 ontstaan uit de fusie van vijf uitvoeringsinstanties (GAK, Uszo, SFB Uitvoeringsorganisatie, GUO en Cadans) en hun opdrachtgever, het landelijk instituut sociale verzekeringen Lisv. De fusie leverde een versnipperde informatiehuishouding op. Die bestond aan het begin van de samenvoeging uit zo'n negenhonderd grote, vijfhonderd kleine applicaties en een paar honderd intranet-toepassingen.

Be Informed

Het UWV heeft dit applicatielandschap de laatste jaren flink opgeschoond onder het motto 'Killen en migreren'. Daarnaast is er een standaardisatieslag gaande. Naast de invoering van een geïntegreerd pakket voor ondersteunende processen als personeelszaken en inkoop loopt er nog een aanbesteding voor een standaard suite voor de primaire bedrijfsprocessen. Be Informed is de voorlopige winnaar hiervan; SAP vecht deze gunning bij de rechter aan. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4535469). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij UWV

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.