Managed hosting door True

SAP vecht UWV-gunning Be Informed aan

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Bedrijfssoftwareleverancier SAP spant een kort geding aan tegen het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) om een gunning aan Be Informed tegen te houden. Deze bedrijfsprocesautomatiseerder Be Informed uit Apeldoorn won de aanbesteding voor standaardsoftware. SAP gebruikt de officiële bezwaartermijn om naar de voorzieningenrechter in Amsterdam te stappen. Het bedrijf vindt dat er procedurele fouten zijn gemaakt.

'SAP Nederland heeft inderdaad bezwaar aangetekend tegen een voorlopige gunning, verleend door het UWV aan een concurrerende marktpartij in een openbare aanbestedingsprocedure', laat een woordvoerder van het softwareconcern in een reactie weten. 'De aanbesteding betreft een project voor de oplevering van een automatiseringssysteem voor één van de kernprocessen bij het UWV. Volgens SAP zijn er procedurele fouten gemaakt in de beoordelingsfase, die de objectiviteit van de afweging hebben geschaad.'

Wat precies de formele bezwaren zijn van SAP tegen de gang van zaken is nog niet duidelijk. Be Informed onthoudt zich van commentaar.

Legacy

Het UWV is een aantal jaren bezig met het opschonen van het applicatielandschap. Het gebruik van marktconforme standaardcomponenten moet er toe bijdragen dat de applicatieomgeving flexibeler wordt en de beheerskosten lager. Daar waar noodzakelijk worden legacysystemen vervangen, maar chief information officer Frans Haverkamp wijst er op dat het zeker niet de bedoeling is om alle legacy te vervangen. 'Er hangt vaak een grauwsluier om legacy heen. Dat is niet terecht. Bij het UWV draaien een aantal grote backofficesystemen die compleet up-to-date zijn als het gaat om wet- en regelgeving'.

Op sommige vlakken staat de legacy echter vernieuwing in de weg. Daar wil UWV standaardsoftware gebruiken. Een belangrijk element volgens Haverkamp is daarbij 'business rules management'. Er bestaan nauwelijks softwarepakketten voor de sociale zekerheidssector, maar business rules zijn wel met behulp van standaardsoftware in te richten om zakelijke processen te ondersteunen.

Be Informed, dat veel voor de overheid werkt (CAK, IND), heeft hiervoor een business process platform in huis. Het bedrijf lanceerde begin dit jaar op basis hiervan drie standaardoplossingen voor overheidsdiensten gericht op het verlenen en verstrekken van meervoudige uitkeringen, vergunningen en subsidies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4533607). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij UWV

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.