Managed hosting door True

IFS neemt beheersoftwarebedrijf Metrix over

 

De Zweedse bedrijfssoftwareleverancier IFS neemt het Amerikaanse Metrix LLC over. Dit is een leverancier van software voor mobiele en servicemanagementapplicaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wisconsin en daarnaast zijn er vestigingen in Nederland (Voorburg) en Singapore. IFS krijgt door deze overname de beschikking over een mobiele applicatie voor serviceafdelingen. Het bedrijf combineert deze tool met de serviceplanningsoplossing IFS 360 Scheduling.

Metrix is in 1980 opgericht in de Verenigde Staten en richt zich op mobiele en servicemanagementapplicaties. In het boekjaar 2011 realiseerde het bedrijf een omzet van 8,7 miljoen dollar en een brutowinst van 1,3 miljoen dollar. Metrix is actief in de distributiesector, telecom, hightechindustrie, zorg (medische apparaten) en field service. Het bedrijf telt circa negentig klanten, waaronder Ericsson, Motorola, Xerox en DHL. De software is ook als cloudoplossing beschikbaar.

Industrial and Financial Services AB werd in 1983 opgericht. Het bedrijf heeft een notering aan de Zweedse beurs in Stockholm en levert erp-software aan klanten in de scheepsbouw, offshoresector, autobranche, detailhandel en nutswezen. De omzet in 2011 bedroeg 2,6 miljard Zweedse kronen (circa 294 miljoen euro). IFS verwacht dat de overname van Metrix in 2012 een positief effect heeft op de winst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4524450). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.