Managed hosting door True

Baan-specialist IBIS mag Infor-software verkopen

 

Handen

Erp-dienstverlener Ibis uit Gorinchem is officieel tot Infor-partner benoemd. Het bedrijf implementeert en optimaliseert al ruim twintig jaar Baan-software (tegenwoordig Infor), maar mag nu ook Infor-pakketten verkopen. Het bedrijf concentreert zich daarbij op de Infor 10 ERP Enterprise (LN)-lijn, de moderne Baan-productlijn. Voor Infor is de overeenkomst met Ibis een voorbeeld van het groeiend aantal wederverkopers die lid worden van het internationaale partnernetwerk IPN.

Ibis (Integrated Business Information Support) is opgericht in 1989. Het bedrijf (17 man sterk) is altijd gericht geweest op het bij bedrijven invoeren en afstellen van de erp (enterprise resource planning)-software van Baan. 'We hebben wel eens overleg gehad met Baan over een officieel partnerschap, maar dat is er nooit van gekomen', vertelt algemeen directeur Ruud Kriekaart.

De Baan-activiteiten zijn een aantal jaren terug bij Infor terechtgekomen. Met Infor, dat gestaag zijn Nederlandse partnerkanaal wil uitbouwen, is Ibis nu wel tot overeenstemming gekomen. Het Gorkumse bedrijf zal zich voornamelijk richten op het verkopen van de Infor 10 ERP Enterprise-productlijn ('Baan VI') in de Benelux. Kriekaart: 'Maar als een klant ook belangstelling heeft voor andere Infor-software dan kunnen we dat regelen, eventueel in samenwerking met andere partners.'

Volgens Kriekaart valt er nog genoeg brood te verdienen met de Infor Baan-activiteiten. Hij heeft vertrouwen in de plannen van Infor om het pakket duidelijker te positioneren op de markt als een breed toepasbare oplossing. 'Ik verwacht dat er naast de groep trouwe Baan-gebruikers een nieuwe groep klanten de software weet te vinden.' In de Benelux werken zo'n 650 klanten met Baan-software. Daarvan hebben er ruim honderd Infor 10 ERP Enterprise (LN) draaien. De ondersteuning van de oudere pakketten is niet eindig, maar klanten kunnen kiezen voor een migratiepad.

IPN

De Amerikaanse erp-leverancier, nummer drie van de wereld achter Oracle en SAP, zet de afgelopen tijd in op het uitbouwen van het wereldwijde partnernetwerk. Naar schatting zijn wederverkopers goed voor een kwart van de wereldwijde omzet uit licenties. In juni 2011 startte de softwareleverancier met het Infor Partner Network (IPN). Sinds de introductie van dit partnerprogramma vorig jaar juni hebben zich zo'n honderdtien kanaalpartners aangesloten als nieuwe wederverkoper van Infor-producten. Infor wil in de komende drie jaar vierhonderd nieuwe partnerovereenkomsten met resellers sluiten. Leden van het IPN krijgen verkoopondersteuning, zoals maatwerktrainingen, certificeringen en financiële rekenmiddelen om een commercieel lonend verkoopmodel op te zetten.

Recent maakte Infor bekend naast het Nederlandse Ibis partnerovereenkomsten met Brinel, Cambridge Online Systems, Consultoria e Serviços, Lucidity Consulting Group, Premier Computing en Vicor Business Services te hebben gesloten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4459202). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.