Managed hosting door True

CeBIT 2012

IBM vernieuwt ERP-lijn Mercedes-trucks

 

De Mercedes Actros als blikvanger op een van de IBM-stands op de CeBIT 2012

De vrachtwagenfabriek van Mercedes Benz in Wörth heeft zijn SAP-productiesysteem vernieuwd. IBM was als systeemintegrator bij het project betrokken. De automatiseerder was verantwoordelijk voor de realisatie van een nieuw flexibel, modulair erp (enterprise resource planning)-systeem. Daarbij gaat het niet alleen om het 'just in time'-leveren van onderdelen maar ook om de juiste volgorde van assemblage ('just in sequence'). IBM leverde ook de nieuwe serversystemen waarop de SAP-update draait.

Het nieuwe SAP-systeem moet zorgen voor een verdergaande standaardisatie van de productieprocessen. IBM heeft er nog een financiële module aan toegevoegd. De uitrol van het systeem gebeurde in fasen waardoor het productieproces in de fabriek niet onderbroken hoefde te worden.

IBM presenteert zijn erp-vernieuwingstraject op de CeBIT 2012. Blikvanger op de vakbeurs in Hannover is een tentoongestelde Mercedes Actros ('Truck of the Year 2012'). Het nieuwe SAP-systeem in de fabriek in het Duitse Wörth wordt ook uitgerold in de productielocaties in Turkije en Brazilië. Het systeem wordt echter niet geïmplementeerd in de autofabrieken van Mercedes. Daarvoor lopen de productieprocessen en de systeemspecificaties te zeer uiteen.

De grootste ict-vakbeurs ter wereld vindt plaats van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 maart 2012 in het Duitse Hannover. De openingsavond was op 5 maart.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4439404). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.