Managed hosting door True

SAP rondt overname SuccessFactors af

 

Bedrijfssoftwareleverancier SAP heeft de overname van de Amerikaanse leverancier van software voor administratie van personeelszaken SuccessFactors definitief afgerond. SAP betaalt veertig dollar per aandeel, wat neerkomt op een overnamebedrag van 3,4 miljard dollar. SuccessFactors wordt een zelfstandig onderdeel binnen SAP. Tussen de klantenbestanden van beide bedrijven zit 14 procent overlap.

Nu de overname definitief is, kan SAP zijn cloud-gebaseerde portfolio voor hr-oplossingen gaan uitrollen. De van oorsprong Duitse softwareleverancier koppelt daarom zijn eigen on-premiss hr-software met de cloudoplossingen van SuccessFactors. Ook is SAP van plan om de SuccessFactors-software te integreren met de eigen HANA in memory database, om zodoende de analytics-functionaliteiten te verbeteren en verwerktijd te versnellen.

Oracle en Salesforce.com

Begin december 2011 maakte SAP de overname van SuccessFactors bekend. Met de overname wil SAP meer grip op de SaaS-markt krijgen. Terwijl SuccessFactors overgenomen werd, deed het bedrijf zelf ook nog een overname. Half december 2011 werd hr-software-leverancier Jobs2web overgenomen. Er is een consolidatieslag ingezet op de markt voor hrm-software. Zo nam SAP-concurrent Oracle Taleo over en ging Salesforce.com er met Rypple vandoor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4418244). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.