Managed hosting door True

Peak-IT neemt belang in app-ontwikkelaar

 

Ict-detacheerder Peak-IT neemt een belang van een derde deel in de Haarlemse ontwikkelaar van applicaties voor mobiele apparatuur MediaBunker. De detacheerder hoopt te profiteren van de groeiende vraag naar die applicaties. Naast de financiële ondersteuning gaat de detacheerder de ontwikkelaar ook helpen met de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten, marketing en administratie.

Het in in 2009 opgerichte MediaBunker ontwikkelt applicaties voor smartphones en tablets. Klanten van de ontwikkelaar zijn uitgever Sanoma, elektronicaleverancier Sennheiser en de Groningse Politie.

Peak-IT oprichter Cok Mudde las in december 2010 een artikel in het Finanicieele Dagblad over het bedrijf en zocht contact om een minderheidsbelang in het bedrijf te nemen.

Het minderheidsaandeel in MediaBunker is in handen van Peak-IT N.V. -oprichters Cok Mudde en Guido Vervelde. De N.V. omvat drie andere bedrijven: Peak-IT B.V. legt zich specifiek toe op ict-detachering en uitbesteding van servicedesks. Peak-IT Managed Services richt zich op support en beheer op afstand. Workstreampeople is gericht op Microsoft .Net en Sharepoint-ontwikkelwerk.

Mudde en Vervelde zijn ruim twintig jaar actief in de ict-branche en richtte eerder Rijnhaave Automatiseringsdiensten, Centric Automatiseringsdiensten en Macaw op.


Gartner
Peak-IT onderbouwt de marktmogelijkheden voor mobiele applicaties met cijfers van Gartner. Dat marktbureau voorspelt dat de omzet uit applicaties voor mobiele apparatuur groeit van 5 miljard dollar in 2010 naar 15 miljard in 2011. In 2014 zal de omzet volgens het bureau uitkomen op 58 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3851312). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.