Managed hosting door True

Teradata neemt Aster Data over

 

Datawarehousing appliance-leverancier Teradata koopt voor 189 miljoen euro (263 miljoen dollar) Aster Data Systems, een databaseleverancier die grote hoeveelheden ongestructureerde data kan verwerken. Aster Data staat bekend om zijn nCluster-database, dat een data-analyse verdeelt in afzonderlijke onderdelen. Teradata zal de technologie van Aster Data onder andere inzetten voor het verwerken van 'big data', die bijvoorbeeld afkomstig zijn uit sociale netwerken.

Aster Data's nCluster is een hybride database die draait op parallelle clusters en kan grote hoeveelheden workloads analyseren. Aster Data heeft ook patent op SQL-MapReduce, dat geschikt is voor datawarehousing van gestructureerde en ongestructureerde data. MapReduce is een door Google geïntroduceerd framework voor het in korte tijd uitvoeren van berekeningen over heel grote hoeveelheden data, vaak meerdere petabytes.

Aster Data levert zijn ‘big data'-analyse software op een Dell PowerEdge-C appliance. Teradata gebruikt zelf ook hardware van Dell voor zijn Enterprise Data Warehouse (EDW)-cluster appliances.


LinkedIn
Tot nog toe zijn er veel grote online bedrijven die gebruikmaken van de technologie van Aster Data. Zij maken dan vaak gebruik van een clusterdatabase waarbij de informatie, die verspreid wordt over servers, gelaagd wordt geanalyseerd. Bedrijven zoals LinkedIn, Akamai en MySpace gebruiken de tools van Aster Data voor het analyseren, waar online kliks vandaan komen of connecties van mensen op sociale netwerken. Ook kan er online fraude worden opgespoord.

Aprimo
Teradata had al in 2010 11 procent van de aandelen van Aster Data gekocht. Nu worden de resterende aandelen overgenomen. Teradata is de laatste tijd op overnamepad. In december 2010 werd voor ongeveer 400 miljoen euro (525 miljoen dollar) Aprimo overgenomen, leverancier van webgebaseerde marketingmanagementsoftware. Deze software wordt gecombineerd met de datawarehouse-appliances van Teradata.

Goed 2010 voor Teradata
Teradata heeft in het vierde kwartaal van 2010 een omzet geboekt van 548 miljoen dollar. Dat is een groei van 10 procent vergeleken met dezelfde periode in 2009 toen 496 miljoen omzet werd gehaald. De winst bedroeg 85 miljoen dollar. Voor heel 2010 bedroeg de omzet 1,93 miljard dollar. Dat is een groei van 13 procent vergeleken met het resultaat in 2009 toen de omzet bijna 1,71 miljard dollar bedroeg. De winst over heel 2010 bedroeg 301 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3828270). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.