Managed hosting door True

Oracle ruilt Arrow in voor Tech Data en Avnet

 

Oracle

Oracle ruilt in Nederland zijn distributeur Arrow in voor Tech Data en Avnet. Deze beslissing was al een paar weken geleden genomen. Tech Data en Avnet melden zeer enthousiast te zijn. Arrow vindt het jammer.

Value add distributeur TD Azlan, onderdeel van Tech Data, is benoemd tot officiële distributeur voor Oracle's volledige portfolio van software, server en storage systemen in Nederland. De rol van TD Azlan gaat verder dan enkel de distributie maar zal zich ook richten op kennisdeling, promotie, pre-sales en positionering van de volledige Oracle waardepropositie en samen met de resellers Oracle breder in de markt plaatsen.

Peter Hoekstra, Azlan Directeur Benelux: 'Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking met Oracle. Oracle biedt ons en onze resellers een enorm brede scoop, waarbij we projecten vanaf de infrastructuur tot aan de daadwerkelijke bedrijfskritische functionele omgeving kunnen aanbieden. Voor TD Azlan is dit een unieke mogelijkheid om met andere resellers in gesprek te komen en het verbreedt onze totale propositie. Tegelijkertijd beseffen wij ons heel goed dat het uitgebreide producten en diensten portfolio van Oracle een aanpassing in onze dienstverlening vergt. We zijn momenteel dan ook druk bezig met het inrichten van een speciale business unit zodat we aan onze resellers de dienstverlening kunnen bieden zoals zij dat van ons gewend zijn. Onze focus zal, naast een bredere adoptie van Oracle hardware en software, met name liggen op een breder afzet kanaal incl. alle ‘nieuwe' resellers. Oracle heeft veel ervaring met innovatieve oplossingen en een uitstekend geoutilleerd partner programma, het Oracle PartnerNetwork. TD Azlan voegt daar enorm veel kennis en zichtbaarheid aan toe en gebruikt een praktische aanpak waarmee we drempelverlagend en oplossingsgericht werken. Dat zijn, in onze ogen, de succesfactoren om de Oracle markt verder uit te bouwen.' Tech Data Corporation is een Platinum member in het Oracle PartnerNetwork.

Avnet

Vanaf januari 2011 is Avnet Technology Solutions benoemd tot Value Added Distributor (VAD) en gaat zij Oracle in Nederland vertegenwoordigen. Avnet Technology Solutions biedt vanaf nu de volle breedte van het Oracle Hardware en Technology portfolio aan. Voor de partners van Avnet Technology Solutions betekent dit zowel een aanzienlijke meerwaarde in het aanbod van Oracle producten en diensten als betere ondersteuning en aansluiting op de individuele specialisaties, verkoopexpertise en -activiteiten van de partners, zo jubelt de distributeur. 'Avnet is een essentiële link tussen Oracle en haar Oracle Partner Network (OPN) partners. In onze rol als Value Added Distributor richten wij ons op de partners om het hele distributieproces nog verder te stroomlijnen. Van het centraliseren van de communicatie, verlichten van de werklast tot het optimaal aansluiten op de werkwijze en doelstellingen van onze partners', aldus Huib Klaassens, Country Manager Nederland van Avnet Technology Solutions.

Om zijn partners beter te kunnen ondersteunen investeert Avnet Technology Solutions momenteel in toegewijde Oracle specialisten en een resource center voor demonstratie- en Proof of Concept doeleinden. Daarnaast worden corporate programma's zoals Avnet Guide to Oracle, Under Our Wings en Product Plus One in Nederland geïmplementeerd.

Arrow

Naar verluidt vindt Arrow jammer dat het Oracle niet meer kan distribueren. Elk jaar zorgde Arrow voor Oracle steeds meer omzet, dat het afgelopen jaar een paar miljoen euro bedroeg.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3762665). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.