Managed hosting door True

SAP claimt recordomzet maar vreest megaboete

 

Budget geld planning

De Duitse softwareleverancier SAP zegt in het laatste kwartaal van 2010 de hoogste omzet uit zijn geschiedenis te hebben behaald. Ook over het gehele boekjaar 2010 meldt het bedrijf indrukwekkende groeicijfers: de omzet stijgt met 17 procent en de voorlopige brutowinst stijgt met 50 procent. Voor de bepaling van de definitieve winstcijfers moet SAP echter rekeninghouden met de boete van 1,3 miljard dollar die het bedrijf aan Oracle moet betalen.

SAP moet de boete betalen in verband met schending van auteursrechten van Oracle, bepaalde een Amerikaanse rechter in november 2010. Die acht bewezen dat SAP's dochteronderneming TomorrowNow onrechtmatig miljoenen bestanden van concurrent Oracle heeft gedownload. SAP heeft de aantijging in 2007 al bekend.

De uitspraak heeft 'significante gevolgen' voor het bepalen van de uiteindelijke brutowinst, schrijven de Duitsers in een voorpublicatie. Doordat het hoger beroep in de zaak nog dient, kunnen ze nog geen definitieve cijfers over 2010 melden.


Omzet
Voor 2010 verwachten de Duitsers een totale omzet van bijna 12,5 miljard euro, 17 procent hoger dan in 2009. Van de omzet is ruim driekwart afkomstig uit de verkoop van software en softwaregerelateerde diensten. Het wachten is op de uiteindelijke regeling die SAP met de Amerikaanse rechter en Oracle treft, voordat duidelijk is hoeveel bruto- en nettowinst er overblijft. Op 26 januari 2011 geeft het bedrijf een toelichting op de voorlopige cijfers.

In 2009 boekte SAP een brutowinst van bijna 2,6 miljard euro bij een omzet van bijna 10,7 miljard euro. Na aftrek van overige kosten en betaling van belastingen bleef toen uiteindelijk een nettowinst van 1,75 miljard euro over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3744202). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.