Managed hosting door True

Alliantie belooft meer grip op Oracle-licenties

 

Oracle

Licentiespecialisten Pc-ware en iQuate hebben een alliantie opgezet waarmee zij klanten bedienen die meer controle over hun licenties voor bedrijfssoftware van Oracle willen krijgen. Het beheer van Oracle-licenties is volgens de twee partners complex. De partners stellen dat afnemers van Oracle-software vaak teveel uitgeven aan licenties of juist te weinig licenties hebben voor de software die ze gebruiken.

De samenwerking moet bedrijven helpen om inzicht te krijgen in de complexiteit. Daarnaast moet het financiële en operationele risico dat gepaard gaat met incorrecte licentiëring worden verkleind. Pc-ware is sinds eind 2010 Oracle LMS (License Management Services) partner en is geautoriseerd om licentie-onderzoekk voor Oracle-klanten uit te voeren.

iQuate's product iQSonar is een Oracle LMS geverifieerde tool dat een Oracle licentie-review kan ondersteunen. iQSonar ontdekt alle Oracle software op het bedrijfsnetwerk en automatiseert stappen die nodig zijn voor het verkrijgen van een accuraat overzicht. Dit overzicht omvat informatie over welke Oracle software geïnstalleerd is op het netwerk en gebruikt wordt. 

Volgens Patrick Durkin, ceo van iQuate, is de alliantie gericht op klanten met grote datacenters die controle willen krijgen over hun Oracle-software gebruik en uitgaven op Oracle-licenties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3741255). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.