Managed hosting door True

Kender Thijssen koopt hardwaretak Exact

 

Ict-dienstenbedrijf Kender Thijssen wordt de nieuwe eigenaar van alle hardwareactiviteiten van Exact. Het betreft alle hardwarecontracten en servicecontracten op hardware. Exact draait jaarlijks ongeveer een miljoen euro omzet op deze activiteiten, maar ziet ze niet meer als kernactiviteiten. Alle personeel dat bij Exact in de hardwaredivisie werkt, verhuist naar Kender Thijssen.

Exact staat vooral bekend als leverancier van boekhoudsoftware, maar had ook een bedrijfsonderdeel dat aan zijn klanten hardware levert, installeert en onderhoudt. Al deze activiteiten, inclusief de ondersteuning er op, worden overgenomen door Kender Thijssen. Exact doet dit naar eigen zeggen mede in het belang van klanten en medewerkers.

Voor Kender Thijssen is de overname van de hardwaretak van Exact een gelegenheid om zijn aanwezigheid in het midden- en kleinbedrijf te versterken, meldt directeur Marco Lesmeister.

Strategiewijziging
Het besluit tot verkoop lijkt een uitvloeisel van de strategiewijziging die de nieuwe algemeen directeur Martijn Janmaat van Exact begin december aankondigde. Uit onderzoek concludeerde hij dat de softwareleverancier minder productgestuurd en meer klantgericht moet worden. Plannen voor de internationale uitbreiding van Exact Online gaan de ijskast in, wat ook gevolgen heeft voor de Turkse joint venture die het softwarehuis met het bedrijf Triodor heeft.

Kender Thijssen is een ict-dienstverlener die zich specialiseert in ontwerp, levering en beheer van ict- en telefonie-infrastructuur. Het bedrijf is onderdeel van de Detron ICT& Telecom Groep en is gevestigd in Veenendaal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3722234). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.