Managed hosting door True

Omzet EMC en NetApp groeit met dubbele cijfers

 

De markt voor dataopslagsoftware is in het derde kwartaal van 2010 wat betreft omzet met 8,7 procent gegroeid vergeleken met dezelfde periode in 2009. EMC en NetApp scoorden dubbele groeicijfers. HP zag zijn omzet kelderen. Dat meldt onderzoeksbureau IDC in zijn rapport 'Worldwide Quarterly Storage Software Tracker, Third Quarter of 2010'.

In totaal werd er 3,14 miljard dollar aan omzet behaald. Dat is meer dan de 2,89 miljard dollar dat in het derde kwartaal van 2009. EMC handhaaft zijn toppositie met 24,4 procent marktaandeel. Dat is hoger dan de 23,3 procent die het een jaar eerder noteerde. De omzet uit dataopslagsoftware van EMC steeg met 13,9 procent naar 768 miljoen dollar.

Symantec bezet een tweede positie met een marktaandeel van 16,5 procent. Dat is lager dan de 17,5 procent marktaandeel in 2009. Wel boekte Symantec een omzetgroei van 2,3 procent naar 518 miljoen dollar. IBM zag zijn omzet stijgen met zes procent naar 421 miljoen dollar. Maar IBM's marktaandeel daalde licht van 13,7 naar 13,4 procent. NetApp zag zijn omzet met 19,8 procent stijgen naar 263 miljoen dollar. Het marktaandeel van NetApp in de wereldwijde storage software markt nam toe van 7,6 naar 8,4 procent.

CA Technologies zag zijn omzet stijgen met twee procent, ondanks een daling van het marktaandeel naar 3,3 procent. HP zag zijn omzet met 9,4 procent dalen. Het marktaandeel van HP daalde van 3,8 naar 3,2 procent.

Gegevensbeveiliging
Volgens Laura DuBois, vice-president van het onderzoeksprogramma Storage Software bij IDC, werd er in het derde kwartaal 10,7 procent meer uitgegeven aan gegevensbeveiliging en -herstel (dataprotection en backup & recovery). Dat komt doordat bedrijven hun datacenters consolideren en te maken hebben met steeds meer data. Daarom werd er ook twaalf procent meer aan archivering en 37,3 procent meer aan storage-infrastructuur besteed.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3721047). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.