Managed hosting door True

Triodor vindt nieuwe partners na breuk Exact

 

Softwarebedrijf Triodor blijft doorgaan met bruggen bouwen tussen Nederlandse ict-bedrijven en de Turkse markt. Dat zegt Triodor-directeur Atilla Aytekin. Hij reageert gelaten op het besluit van softwareleverancier Exact om de samenwerking met Triodor voor de verkoop van de Exact Online in Turkije te staken. Volgens Aytekin brengt die beslissing zijn bedrijf niet in gevaar, doordat de verkoop nog in de opstartfase was. 'Het is balen, maar ik word er niet zenuwachtig van.'

De directeur van Triodor legt uit dat vanuit beide bedrijven in de samenwerking is geïnvesteerd en dat het besluit van Exact om binnen een jaar de samenwerking te staken 'nu eenmaal bij zakendoen hoort.'

'Als je nieuwe handel opzet, duurt het tussen de drie en vijf jaar voor je resultaat hebt', aldus Aytekin. Exact wilde daar niet op wachten. De huidige directeur Martijn Janmaat ziet voorlopig niets in de plannen van zijn voorganger om internationaal uit te breiden met Exact Online. Dat maakte hij begin december 2010 bekend in nieuwe strategische plannen. De boekhoudsoftware wordt doorontwikkeld tot drie varianten en voorlopig alleen in Nederland en België geleverd.

Aytekin wil niet zeggen of de verkoop van de webdienst in Turkije tegenviel. 'Het is puur een strategische keuze van Exact om de samenwerking te stoppen', reageert hij.

Nieuwe Nederlandse partners
Martijn Janmaat, die sinds augustus 2010 de baas is bij Exact, zei eerder in een interview met Computable dat er te veel in het product moest worden geïnvesteerd om het in Turkije tot een succes te maken. 'We hebben daar geen naamsbekendheid, accountants kennen het niet en we hebben nog geen klantenbestand.'

Hij vertelde ook dat de branchevereniging van Turkse accountants een concurrerende webdienst heeft ontwikkeld. Janmaat zei dat, als Triodor wil doorgaan met de verkoop in Turkije, hij dat niet zou hinderen. Aytekin heeft ondanks die belofte besloten om de verkoop per direct te staken.

Aytekin vertelt dat Triodor bezig is met andere Nederlandse partners om webdiensten aan te bieden op de Turkse markt. Hij zegt daar in het eerste kwartaal van 2011 namen bij te kunnen noemen.

Triodor heeft een vestiging in Amsterdam en Istanbul. Het bedrijf ontwikkelt onder andere software voor melkrobots.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3720910). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.