Managed hosting door True

Orange koppelt clouddiensten aan vpn

 

man cloud laptop kantoor

Ict- en telecomdienstverlener Orange Business Services gaat webdiensten van derden aanbieden als onderdeel van zijn virtual private network (vpn). Ook andere producten biedt het bedrijf vanaf 2011 als webdienst aan. In 2015 moet dat jaarlijks tenminste een half miljard euro extra omzet opleveren. Die doelstelling deed cloud-directeur Didier Jaubert uit de doeken tijdens een persbijeenkomst in Parijs.

Onder de naam Business VPN Galerie is Orange Business Services naar eigen zeggen de eerste telecomdienstverlener die voor zijn klanten clouddiensten van derde partijen beschikbaar stelt via zijn beveiligde vpn. Gebruikers krijgen na het opzetten van de ip-vpn-verbinding toegang tot gekoppelde clouddiensten van partnerleveranciers en die van Orange zelf.

Inmiddels doen zo'n twintig cloudleveranciers mee in Business VPN Galerie, waaronder SAP, Sage en Amadeus. Volgens Jaubert is het de bedoeling dat er op termijn externe clouddiensten van veel meer leveranciers beschikbaar zijn. Klanten die een nieuwe externe clouddienst vanuit het Orange virtual private network willen benaderen, kunnen dit aan Orange voorleggen. Die legt het verzoek vervolgens neer bij de betreffende leverancier.

Infrastructure-as-a-service
De van oorsprong Franse dienstverlener biedt vanaf het voorjaar van 2011 klanten de mogelijkheid om diensten via het internet af te nemen. Dat gebeurt als Infrastructure-as-a-service, waarbij onderdelen van de ict-infrastructuur web-based worden. Onderdelen zijn Back-up-as-a-service, Unified Communications-as-a-service, private applications store en desktopvirtualisatie. Momenteel heeft Orange Business Solutions al enkele Franse klanten die deze dienst afnemen, waaronder modemerk Louis Vuitton.

Traditionele telecombedrijven kunnen veel toegevoegde waarde behalen uit de cloud, zegt Jaubert van Orange Business Services. Dat is de reden waarom het bedrijf eind 2009 aankondigde een belangrijke cloud-dienstverlener te willen worden. De cloud-directeur herhaalde de bekende voordelen van het cloud-concept: schaalbaarheid, betalen per gebruiker, beheer en beveiliging op afstand.

Orange Business Services, onderdeel van telecombedrijf France Télécom, is niet de eerste die de cloud omarmt. Ook concurrenten als BT, KPN/Getronics en T-Systems bieden tegenwoordig producten als webdienst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3694994). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.