Managed hosting door True

Oud Exact-ceo Patel is 'niets bij nergens'

 

Rajesh Patel, de voormalige directeur van softwarebedrijf Exact, is 'niets bij nergens'. Dat staat in zijn LinkedIn-profiel. Daarin omschrijft hij zijn huidige functie als 'None at None'. De oud-directeur die in juli 2010 plotseling zijn vertrek aankondigde, omschrijft zijn belangrijkste dagelijkse bezigheden als 'exploring life' (het verkennen van het leven red.) Volgens zijn opvolger Martijn Janmaat, die onlangs met Patel sprak, heeft zijn voorganger nog geen concrete plannen voor het verdere verloop van zijn carrière.

Janmaat sprak Patel tijdens een etentje. 'Het gaat goed met hem, hij is druk aan het sporten en reist af en toe naar zijn familie in Engeland. Hij heeft nog geen concrete plannen voor een nieuwe stap in zijn carrière', aldus Janmaat.

Patel diende in juli 2010 om persoonlijke redenen zijn ontslag in maar lichtte zijn vertrek nooit verder toe. Ceo Martijn Janmaat, die destijds deel uitmaakte van de raad van commissarissen: 'Raj zei dat hij het niet nóg een half jaar kon volhouden.' Volgens de huidige directeur zou Patel de afgelopen jaren werkweken van honderd uur hebben gemaakt en meer tijd willen vrijmaken voor zijn persoonlijke leven.

Onder leiding van Patel behaalde het softwarebedrijf wisselende resultaten. Aanvankelijk slaagde hij erin om snel te groeien via overnames en de licentieverkoop omhoog te brengen. Maar in 2008 schrapte het bedrijf tien procent van de banen om de winstdoelstellingen voor dat jaar te halen en het bedrijf zag door de crisis het aantal nieuwe licenties teruglopen. In 2008 sprak het bedrijf met investeerders over een mogelijke overname, maar dat ging niet door. Patel leidde voor zijn benoeming tot ceo de internationale divisie van Exact. Onder zijn leiding groeide dat bedrijfsonderdeel van veertien naar veertig vestigingen wereldwijd.

Knoop doorhakken

Janmaat is aangesteld voor de periode van een jaar. Hij weet op dit moment nog niet of hij na die periode aanblijft als directeur. Hij verwacht binnen een halfjaar een knoop door te hakken over die beslissing.

Janmaat vertelde over voorganger Patel tijdens een interview met Computable. Computable probeert in contact te komen met Patel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3683271). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.