Managed hosting door True

Kamer: nationale politie moet zonder BVH

 

De nieuw op te zetten nationale politie moet geen gebruikmaken van het omstreden informatiesysteem BVH. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer, meldt de NOS. De Kamer is verbijsterd dat de politietop het systeem landelijk heeft ingevoerd, terwijl uit een voorafgaande evaluatie bleek dat het van 'zeer lage kwaliteit is'.

Het politiesysteem Basisvoorziening Handhaving (BVH) wordt sinds eind 2009 door alle 26 politiekorpsen gebruikt voor het melden van incidenten en het maken van processen-verbaal en persoonsdossiers. Vlak vóór de landelijke uitrol concludeerde de Software Improvement Group dat de architectuur zwak is door oude technologie en door de grote diversiteit in gekoppelde applicaties. Dat zou een reden zijn voor de vele klachten van gebruikers over toegenomen administratieve rompslomp.

Het nieuwe kabinet wil de 26 politiekorpsen onderbrengen in één nationaal politiekorps. Die moet volgens een meerderheid van de Tweede Kamer geen gebruikmaken van het gekwelde BVH, weet de NOS te melden. 'Ik weet niet wat een nieuw systeem kost, maar hiermee doorgaan kost nog meer geld', noteert de omroep uit de mond van VVD-politica Jeanine Hennis-Plasschaert. Ook Attje Kuiken van de PvdA en Ronald Raak van de SP zijn verbolgen over het slecht werkende informatiesysteem.


Ernstig
Een woordvoerder van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie meldde eerder aan Computable dat de bewindsman bekend is met de ict-problemen bij de politie en ze ernstig vindt. Er zijn verbeterslagen noodzakelijk en er moet meer aandacht komen voor beheer van de ict-systemen, laat de voorlichter weten.

Op 15 november 2010 behandelt de Tweede Kamer de begroting van de politie. Tijdens dat overleg gaat minister Opstelten waarschijnlijk in op de berichtgeving over de vermeende slechte kwaliteit van informatiesysteem BVH.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3640496). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.