Managed hosting door True

De Persgroep kiest voor Microsoft Dynamics AX

 

Hr-dienstverlener SD Worx gaat een personeels- en payrollsysteem leveren aan het Nederlandse deel van mediabedrijf De Persgroep. Dat hebben de twee partijen laten weten. In België werkt de uitgeverij al langer met die dienstverlener.

De Persgroep moet de bestaande hr-systemen aanpassen, omdat het sinds kort werkt met Microsofts erp-software Dynamics AX. Ook overnames in Nederland en het professionaliseren van personeelszaken zijn aanleiding voor het inzetten van een nieuw payrollsysteem.

Onderbuikgevoel
Ict-directeur Luc Verbist van De Persgroep: 'SD Worx kan vanuit één systeem de payroll en hr voor Nederland en België verbeteren. Ook levert deze samenwerking synergie op met andere bedrijfsprocessen die worden vastgelegd in Microsoft Dynamics AX.'

Volgens de hr-dienstverlener is de wet- en regelgeving waarmee De Persgroep te maken heeft complex, omdat het bedrijf in meerdere landen actief is. Ook zou er verschil in bedrijfscultuur zijn. 'Organisaties moeten kunnen beslissen op basis van feiten, in plaats van op onderbuikgevoel en veronderstellingen', zegt verkoopmanager Jan-Henk van Bennekom van SD Worx. Het nieuwe hr-systeem moet dit mogelijk maken.

De Persgroep gaat vanaf 1 januari 2011 werken met Dynamics AX.

Mediabedrijf
De Persgroep is een Belgisch-Nederlands mediabedrijf en eigenaar van diverse kranten, tijdschriften, radio- en televisiezenders en drukkerijen. Het bedrijf betaalde in 2009 100 miljoen euro voor 51 procent van de aandelen in PCM Uitgevers en had toen een geconsolideerde omzet van ongeveer 800 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3621103). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.