Managed hosting door True

Seneca zoekt partners voor CMS Smartsite

 

Softwareleverancier Seneca zoekt manieren om zijn contentmanagementsysteem (cms) Smartsite op een bredere schaal af te zetten. Onder aanvoering van de nieuwe directeur Robert-Jan van der Steur wil het bedrijf uit Delft veel meer met partners samenwerken. Dat vergroot de slagkracht van Seneca, kan extra functionaliteit opleveren en biedt toegang tot andere marktsectoren. Seneca is met Smartsite nu nog met name actief binnen de branches zorg, overheid en wonen. Communited is inmiddels partner geworden.

Van der Steur vertelt in een vraaggesprek met Computable dat Seneca tot nu toe altijd terughoudend geweest in het intensief samenwerken met partners, met het oog op de verdere ontwikkeling van Smartsite. 'Maar de markt is veel groter dan Seneca. Wij kunnen niet alles zelf doen en de markt met tachtig man bedienen.'

De kersverse directeur onderscheidt vier soorten partners met wie hij in zee zou willen gaan: (1) leveranciers van midoffice- en backofficesystemen, die hun systemen koppelen aan Smartsite, (2) cms-leveranciers met functionaliteit die Smartsite niet kent, zoals marketing-tools, (3) partijen die samen met Seneca cms-oplossingen willen bedenken voor andere branches dan de zorg, overheid en wonen, en (4) adviesbureaus die de markt en selectietrajecten kunnen beïnvloeden.


Sweetspot

Met partners kan Seneca bijvoorbeeld grote selectietrajecten aan, stelt Van der Steur. 'Grote projecten liet het bedrijf aan zich voorbijgaan.' De nieuwe topman van de cms-leverancier uit Delft (80 medewerkers) is per 1 september 2010 aangetreden als 'chief executive officer'. Hij volgt interim directeur Sytse Zuidema op, die bij Seneca na een slecht verlopen 2008 weer orde op zaken heeft gesteld.

Aan Van der Steur de taak weer groei in het bedrijf te brengen. Volgens hem groeit de markt voor online communicatie en online transacties zeer snel. Hij noemt het cms 'de sweetspot van de huidige it. Hier vindt de daadwerkelijke ontsluiting van back- en midoffice- systemen plaats en wordt de collaboratie tussen eigen medewerkers, leveranciers en klanten bevorderd.'

Communited, een leverancier van webtoepassingen, is onlangs partner geworden. Al meer dan 10 jaar is Communited een eye-opener voor vooruitstrevende overheden en ondernemingen. Zo werkt Communited aan Smartsite projecten, zoals de City Portal van gemeente Rotterdam en het extranet van nationale vereniging De Zonnebloem, waar binnenkort 40.000 vrijwilligers gebruik van gaan maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3620120). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.