Managed hosting door True

IBM breidt zijn cloud-portefeuille uit

 

IBM heeft zijn product 'Smart Business Development & Test on the IBM Cloud' uitgebreid met ondersteuning voor Windows en nieuwe mogelijkheden die zijn gericht op ontwikkelteams. Daarnaast introduceert de fabrikant een geïntegreerde ontwikkel- en testomgeving, alsmede nieuwe software en services waarmee ontwikkelaars de kwaliteit en de snelheid gedurende de volledige levenscyclus van applicaties kunnen verhogen.

Uit een recente wereldwijde enquête van IBM onder 2000 it-professionals blijkt dat cloud en mobile computing de komende vijf jaar het meest in trek zullen zijn als platform voor applicatieontwikkeling en it-delivery. IBM breidt nu zijn omgeving zodanig uit dat een groter aantal ontwikkelaars van grote bedrijven voor ontwikkel- en testdoeleinden kan profiteren van cloud computing. 
Met "IBM Smart Business Development & Test on the IBM Cloud" kunnen grote bedrijven hun interne ontwikkel- en testprocessen uitbreiden en verbeteren. Via het schaalbare cloud delivery model krijgen ze onmiddellijk toegang tot veel bronnen. De open cloud voor meerdere huurders biedt nu tevens ondersteuning aan de Microsoft Windows 2003 en 2008 Data Center Editions.

Bovendien biedt de verbeterde omgeving functies waar ontwikkelaars onmiddellijk van kunnen profiteren. Zo kunnen zij snel omgevingen configureren en deze gemeenschappelijk laten gebruiken door verschillende ontwikkelteams. Ook kunnen ze zwaardere omgevingen ontwerpen, met load balancing en ondersteuning van meerdere internetprotocollen (IP's) binnen één instance. Bovendien kunnen zij bij de voorbereiding van de cloud, opslag van uiteenlopende capaciteit aansluiten, waardoor de performance en de veerkracht worden verbeterd.

IBM introduceert tevens een Integrated Development and Test Environment: een complete oplossing waarin tools, processen en de cloud-infrastructuur zijn geïntegreerd en waarmee organisaties op een eerder moment in de applicatie-ontwikkelingscyclus zwaardere en complexere testprogramma's kunnen uitvoeren. Bovendien gaan de kosten voor het opsporen en oplossen van defecten in de software omlaag.
In Europa en Noord-Amerika zijn de volgende software en services thans beschikbaar op de IBM Cloud:

- IBM Testing Services for Cloud - application virtualization: De klant kan razendsnel meerdere virtuele testomgevingen realiseren, elk toegespitst op de eisen van een specifiek ontwikkel- en testteam. Doordat de testteams doorlopend de beschikking hebben over een testomgeving, zonder afhankelijk te zijn van back-end systemen en datastores, kunnen ze gedurende de complete levenscyclus grondiger testwerk verrichten, zonder zich zorgen te hoeven maken over de beschikbaarheid van gegevens of services. Een Amerikaans bedrijf dat deze service gebruikte, wist de duur van functionele tests en systeemtests met 22% te verkorten en verdiende de investering binnen 90 dagen voor de volle 100% terug.

- IBM Testing Services for Cloud - performance testing: Een combinatie van automatisering en tools voor performance testing waarmee de testtijd met wel 50% kan worden bekort. De testprocessen zijn flexibel en maken optimaal gebruik van tools. Robuuste, grootschalige performance testservices worden aan grote bedrijven geleverd via Public Cloud hosting. Met deze service worden fouten eerder in de cyclus opgespoord, op een moment dat het minder duur is om ze te verhelpen. Hierdoor kunnen bottlenecks in de performance worden voorkomen.

- IBM Rational Load Testing on the IBM Cloud: IBM annonceert een technische vooruitblik op IBM Rational Load Testing on the IBM Cloud, een product dat helpt bij het oplossen van knelpunten bij de aanschaf, het onderhoud en de configuratie van een infrastructuur voor grootschalige tests op de IBM Cloud. Testers die werken met IBM Rational Performance Tester kunnen automatisch virtuele test agents beschikbaar stellen en virtuele gebruikers genereren. De facturering geschiedt op basis van "pay-as-you-go", waardoor de kosten voor infrastructuur, software en test setup aanzienlijk dalen.
- IBM Deployment Planning and Automation: Deze nieuwe oplossing, die gebaseerd is op bestaande IBM Rational- en IBM Tivoli-softwaretools, beheert de automatisering en planning van software-implementaties in de cloud en andere omgevingen. Het is een softwarepakkket dat specifiek bedoeld is voor organisaties die hun applicaties op een zeer consistente wijze willen implementeren. Het omvat de volledige levenscyclus van de implementatie: van discovery van de omgeving, via planning van de implementatie tot automatisering en aansturing.

Nieuwe partners
De fabrikant blijft bouwen aan zijn ecosysteem van partners en heeft een aantal nieuwe cloud partners aangesteld. Zo maakt Cohesive Flexible Technologies (Cohesive FT) gecontroleerd netwerkgebruik in de cloud mogelijk en biedt Servoy een applicatieontwikkelings- en testomgeving waarmee de klant zeer snel high-end bedrijfsapplicaties kan ontwikkelen en implementeren in de cloud.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3590836). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.