Managed hosting door True

Wonen Zuid kiest DSA Vision voor ERP-software

 

Het Limburgse Wonen Zuid heeft een overeenkomst getekend met DSA Vision voor het leveren van het bedrijfssoftwarepakket Empire. De woningcorporatie heeft ruim ruim 14.000 woningen in Zuid- en Midden-Limburg in bezit. Volgens planning is Empire per 1 januari 2012 operationeel. De software moet bijdragen aan een procesoptimalisatie en effici├źntieverbetering bij de corporatie.

Wonen Zuid bestaat uit een holding in Roermond en drie decentrale regio's van waaruit de 14.500 woningen worden beheerd en de klantcontacten plaatsvinden.

De corporatie onderkent het belang van automatisering voor het kunnen realiseren van haar doelstellingen. Daartoe stelde het in 2009 een nieuw informatiebeleidsplan op, die de basis vormt voor de ontwikkeling van de ict. Verder wil Wonen Zuid de informatiehuishouding naar een hoger plan brengen, in lijn met de ontwikkelingen in de organisatie en de (woon)omgeving.


Centric
De woningcorporatie koos adviesbureau HC&H om het selectietraject voor de vervanging van het primaire systeem WOCAS/X van Centric te begeleiden. De keuze viel op Empire van DSA Vision. Volgens de corporatie moet dit pakket bijdragen aan de in het ondernemingsplan benoemde pijlers klant en markt, governance en organisatie, en financiële continuïteit. Doelen daarbij zijn ondermeer procesoptimalisatie en efficiëntieverbetering.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3562679). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.