Managed hosting door True

IBM-dienstverlener Acuity start Lotus-vraagbaak

 

IBM-dienstverlener Acuity uit Den Bosch opent een vraagbaak voor gebruikers van Lotus-software. De dienst met de naam Hello Yello is opgericht omdat gebruikers volgens de dienstverlener veel mogelijkheden van de mail- en samenwerkingssoftware onbenut laten. De gratis vraagbaak voor gebruikers is geïntroduceerd tijdens de conferentie van de Nederlandse groep voor Lotusgebruikers NLLUG2010 die 9 en 10 september 2010 wordt georganiseerd in de Amsterdam Arena.

Woordvoerder van het dienstenbedrijf, Wilfred van Mill: 'Vaak wordt maar een fractie van de software gebruikt. Via de vraagbaak willen we gebruikers op de hoogte brengen van de mogelijkheden van Lotus-software.' Hij legt uit dat het niet de bedoeling is dat 'zware technische vragen' worden gesteld. 'Als mensen complexe technische vragen hebben, stellen we ze voor om contact op te nemen met hun IBM-partner of kunnen wij ze bijstaan. Maar deze dienst is bedoeld voor praktische vragen van gebruikers. Het gaat om vragen als: Hoe kan ik wiki's invoeren in Sametime?, of hoe stel ik een automatisch antwoord in bij afwezigheid?'.

Van Mill benadrukt dat de gratis telefonische dienst niet is opgezet voor het genereren van potentiële klanten. 'Het gaat om ondersteuning van Lotus-gebruikers zodat ze meer uit hun software halen.' Het dienstenbedrijf concludeerde na onderzoek onder eigen gebruikers dat sommigen onvoldoende de mogelijkheden van de Lotus-software benutten en vervolgens denken dat de software beperkte mogelijkheden heeft.

De dienstverlener hoopt dat andere marktpartijen zich bij de vraagbaak aansluiten om gebruikers meer bewust te maken van de mogelijkheden van de IBM-software. Acuity stelt in eerste instantie vijf personen beschikbaar om de vraagbaak te bemannen.

Unified communications
IBM-dienstverlener Acuity is in 2001 opgericht en heeft inmiddels achttien man in dienst. De hoofdactiviteiten van het bedrijf zijn het ontwerpen, implementeren en beheren van geclusterde communicatie- en samenwerkingssoftware (unified communications en collaboration) en crm-systemen. Klanten zijn onder andere voedingsproducten van vleesproducten Vion en machinefabrikant voor de vleesvererkende industrie CFS.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3507454). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.