Managed hosting door True

ICTU en Logius gaan nieuw DigiD bouwen

 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft overheidsdienstverlener ICT Uitvoeringsorganisatie (Ictu) en beheerorganisatie Logius geselecteerd voor de ontwikkeling van DigiD-X. Dat is de nieuwe versie van de authenticatievoorziening DigiD. Ictu wordt verantwoordelijk voor de totstandkoming van DigiD-X, Logius gaat de voorziening beheren.

De realisatie van DigiD-X en de migratie van het huidige DigiD naar de nieuwe versie van de authenticatievoorziening gebeurt door een leverancier die wordt geselecteerd door de twee partijen. Daartoe heeft Ictu een niet-openbare Europese aanbesteding uitgeschreven. Hiervoor is gekozen omdat specifieke eisen worden gesteld aan de inschrijvers van de aanbesteding, zegt een woordvoerder van Ictu.

De geschatte opdrachtwaarde voor de realisatie van DigiD-X is vier miljoen euro over vier jaar. In deze schatting zijn de kosten voor ontwikkeling, doorontwikkeling en beheer meegenomen. De kosten voor hosting zitten er nog niet in. ‘De geschatte opdrachtwaarde is gebaseerd op de aanname dat de toekomstige kosten worden verlaagd als gevolg van nieuwbouw of renovatie van DigiD', zegt de woordvoerder.

Nieuwe versie
DigiD-X is de nieuwe versie van de authenticatievoorziening DigiD. Een nieuwe versie is noodzakelijk om de voorziening beter beheersbaar te maken en beter te integreren met andere voorziening van e-overheid waarbij de burger gevraagd wordt zich te authenticeren. ‘De samenwerking tussen bijvoorbeeld DigiD en MijnOverheid.nl en tussen DigD en DigiD Machtigen wordt vereenvoudigd', zegt de woordvoerder.

Aan de nieuwe versie wordt sinds halverwege 2009 gewerkt. De oplevering is gepland voor 2011.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3448846). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.