Managed hosting door True

ADP neemt salarisverwerkingstak Logica over

 

HR-dienstverlener ADP neemt per direct de salarisverwerking van ict-dienstverlener Logica Nederland over. Het gaat om de payroll-activiteiten voor ongeveer 260 klanten. De aanleiding voor de overname is het tegenvallende bedrijfsresultaat in het jaar 2009.

De Benelux-organisatie van het Britse concern boekte afgelopen jaar als enige een verlies van 23 miljoen Britse pond (26,2 miljoen euro). Het verlies is voornamelijk te wijten aan de kosten van een reorganisatie, meldde de voorlichter eerder aan Computable. Zonder deze eenmalige kosten zou het bedrijf 24 miljoen pond (27,4 miljoen euro) winst boeken.

De betreffende salarisverwerkingsactiviteiten waren in 2009 verlieslatend. Om kosten te besparen heeft het dienstenbedrijf besloten de taken af te stoten.


HR-uitbestedingsportfolio
Het verzorgen van de salarisverwerking is een dienst van Logica die onderdeel is van het hr-uitbestedingsportfolio. Daarbij kunnen organisaties hun administratieve taken gedeeltelijk of geheel laten uitvoeren door de dienstverlener. Logica werkt daarvoor samen met softwareleveranciers SAP en Oracle. Andere onderdelen van het hr-uitbestedingsportfolio betreffen administratieve taken op bij werving en selectie, beoordeling en beloning, loopbaanplanning en verzuimbeheer.

Hoeveel geld met de transactie gemoeid is, maken de twee partijen niet bekend. In Nederland krijgen 1,4 miljoen Nederlanders hun loonstrook via ADP Nederland BV.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3434275). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.