Managed hosting door True

Unit 4 wint overnamestrijd om Pools Teta

 

Unit 4 Agresso hoofdkantoor Sliedrecht

Hoofdkantoor Unit 4 in Sliedrecht

Bedrijfssoftwareleverancier Unit 4 heeft de overnamestrijd om de Poolse branchegenoot Teta gewonnen van de Britse concurrent Sage. De leverancier uit Sliedrecht heeft 90 procent van de aandelen van die leverancier in handen. Daarmee zet Unit 4 de overname van Teta definitief door. Binnen enkele maanden moet de overname zijn afgerond. Unit 4 betaalt ongeveer veertig miljoen euro voor de uitstaande aandelen van het Poolse bedrijf.

De overige tien procent van de aandelen moet de komende maanden in handen komen van de erp- en hr-leverancier. Gesteund door wet- en regelgeving kunnen aandeelhouders gedwongen worden om de aandelen af te staan.

Unit 4 was verwikkeld in een overnamestrijd om de Poolse branchegenoot. Eind mei 2010 bood het bedrijf uit Sliedrecht op alle uitstaande aandelen van Teta, dat bod kwam uit op ongeveer 34 miljoen euro. De Britse concurrent Sage bracht eind juni 2010 een hoger bod uit van ongeveer 37 miljoen euro. Daarop verhoogde Unit 4 het bod tot bijna 40 miljoen euro. Dat bod liep 6 juli 2010 af. Tot die tijd konden aandeelhouders hun stukken aanmelden bij de koper. Unit 4 zou het bod doorzetten als het 66 procent van de aandelen in handen had, maar heeft inmiddels negentig procent in handen.


Oost-Europa
Unit 4 wil door de overname zijn marktaandeel in Oost-Europa vergroten. Als de overname doorgaat, haalt het softwarebedrijf uit Sliedrecht een van de grootste erp-leveranciers van Polen binnen. Teta heeft volgens de koper ook een sterke markpositie op de hr-markt in Hongarije.

De zeshonderd medewerkers worden ondergebracht in een zelfstandige dochteronderneming. Die leverancier krijgt waarschijnlijk de naam Unit 4 Teta. Dat is eigenlijk in strijd met de plannen van Unit 4 om overal dezelfde naam te voeren. Het bedrijf schrapte begin 2010 Agresso uit de bedrijfsnaam. Volgens directeur Chris Ouwinga zal in bepaalde markten echter toch nog worden gekozen voor een gecombineerde naamsvoering om te voorkomen dat klanten de naam van het overgenomen bedrijf niet meer herkennen.

Teta boekte over 2009 een omzet van ongeveer 25 miljoen euro. Unit 4, dat actief is in negentien landen, noteerde in dat jaar een omzet van 379,4 miljoen euro. Unit 4 is al langer op overnamepad in centraal en Oost-Europa. Uitbreiding door overnames is onderdeel van de bedrijfsstrategie van de leverancier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3414539). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.