Managed hosting door True

Qurius verkoopt Baan-divisie aan Infor

 

Qurius heeft voor vier miljoen euro zijn Infor ERP LN-tak verkocht aan softwareconcern Infor. Het betreft de verkoop en ondersteuning van bedrijfssoftware van het vroegere Baan in Duitsland, Italië en Spanje. Qurius wil zich onder leiding van de nieuwe bestuursvoorzitter Leen Zevenbergen geheel toeleggen op het Microsoft-businessplatform. De verkoopopbrengst wordt onder andere gestoken in een op handen zijnde aankoop van een consultancybureau, gespecialiseerd in business intelligence.

Er werken zo'n zestig medewerkers, voornamelijk consultants, bij de Infor ERP LN-tak in Duitsland, Italië en Spanje. In het jaar tot mei 2010 waren de Infor ERP LN-activiteiten goed voor een omzet van 4,3 miljoen euro en de bijdrage aan het bedrijfsresultaat kwam uit op één miljoen euro. De transactie levert een boekwinst op van ongeveer drie miljoen euro, aldus Qurius.

Watermark
De verkoop van de Infor ERP LN-tak hing al enige tijd in de lucht. Zevenbergens voorganger Fred Hermans liet in maart 2009 al weten een aantal kernactiviteiten te willen afstoten. De Baan-activiteiten (tegenwoordig Infor ERP LN) kwamen bij Qurius binnen na de overname van Watermark eind 2006.

Dit bedrijf kwam weer voort uit Vanenburg Business Systems (voorheen Baan Business Systems). Daarbij werd in 2005 de afspraak gemaakt dat Watermark alleen Baan-software in het buitenland mocht verhandelen. De contracten liepen dit jaar af, dus dat was voor Qurius een ideaal moment om de zaak over te dragen aan een andere partij.

Infor en Baan
Infor kreeg Baan in 2006 in handen na de overname van SSA Global, waarvan het Veluwse softwarebedrijf onderdeel vormde. Om het ondersteunende dienstenaanbod voor dit Baan-platform (officieel aangeduid als de productlijnen Infor ERP LN en het oudere Infor ERP Baan) uit te breiden, nam Infor in 2007 de Nederlandse serviceverlener Profuse over. Met de overname van de Qurius-activiteiten versterkt Infor nu ook zijn ERP LN-servicesaanbod in Duitsland, Spanje en Italië.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3410930). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.