Managed hosting door True

Newion verdient goed met verkoop Minihouse

 

Newion Investments heeft zijn belang in softwarebedrijf Minihouse verkocht aan Kewill, leverancier van logistieke toepassingen. Minihouse (the customs company) levert software die het voor klanten mogelijk maakt douane-afhandelingen te automatiseren. Durfkapitalist Newion investeerde in 2001 in dit bedrijf en spreekt nu van een succesvolle verkoop. Er werken circa dertig mensen in vestigingen in Heerenveen en Antwerpen.

Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Newion Investments stelt met de verkoop 21 keer zijn oorspronkelijke 'equity'-investering te hebben teurgverdiend, met een rendement van 41 procent per jaar. Eerder al verkocht de durfkapitalist in de ict-sector de Wisdom Group aan Ordina en SLTN aan TDM Group.

Kewill is leverancier van oplossingen (productsuite Global Trade Management) op het gebied van handel en logistiek. De onderneming vindt de douanesoftware van Minihouse goed passen bij het productportfolio. De Kewill Group is genoteerd aan de Londense beurs. Minihouse biedt zijn douanesoftware aan als SaaS (software as a service). Het bedrijf bedient zo'n zeshonderd (internationale) klanten, waaronder ook grote namen als Corus Staal, Wärtsila, DB Schenker, en Philip Morris.

Oprichter Ronald de Vries blijft als directeur betrokken bij de onderneming. Hij begon in 1991 met de ontwikkeling van Unidoc, een applicatie voor douaneaangiften en exportdocumenten. In 2008 nam Minihouse de Belgische douanesoftwareleverancier C&S over. Deze overname stelde Minihouse in staat om klanten een volledige douaneoplossing te bieden voor de gehele Benelux.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3393414). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.