Managed hosting door True

OneDev wankelt na uitkoop ontwikkelaars

 

Handen schudden

Het is onzeker of detacheerder OneDev blijft voortbestaan nadat alle acht ontwikkelaars door Qurius zijn overgenomen.

Met de overname van alle acht ontwikkelaars van detacheringsbureau OneDev door softwareleverancier Qurius valt mogelijk het doek voor die detacheerder. Dat blijkt uit een toelichting van OneDev-directeur Aart-Jan Eenkhoorn. Eenkhoorn beraadt zich de komende maanden of hij doorgaat met zijn detacheringsbureau of die werkzaamheden staakt. Door de slechte economische omstandigheden zag hij zich genoodzaakt om zijn ontwikkelaars over te doen aan Qurius.

Eenkhoorn: 'Door slechte economische omstandigheden hebben we tussen november 2009 en februari 2010 weinig omgezet. De tarieven staan enorm onder druk.' De directeur besloot daarom zijn ontwikkelaars te verkopen aan Qurius. De in 2001 opgerichte detacheerder uit Capelle aan den IJssel was al een vaste partner van het Zaltbommelse softwarebedrijf. Sinds juni 2010 zijn de acht developers van OneDev in dienst getreden bij Qurius.

OneDev bestaat op dit moment alleen nog uit directeur Eenkhoorn en een boekhouder. Eenkhoorn gaat zich de komende twee maanden beraden of en hoe hij zijn bedrijf zal voortzetten.


Microsoft AX
Qurius zegt door de overname van de ontwikkelaars zijn technische expertise uit te breiden op gebieden als SharePoint, BizTalk, Office Communications Server, .Net, Dynamics CRM, Surface en Windows Mobile. Bij de leverancier en ontwikkelaar van bedrijfsoftware op basis van Microsoft staan vooral ontwikkelklussen voor erp-software op stapel. Het gaat voornamelijk om software op basis van het erp-pakket AX (voorheen Axapta) van Microsoft voor klanten in de afvalverwerking, distributiebedrijven en zakelijke dienstverleners.

Qurius heeft ongeveer honderd ontwikkelaars in dienst. Zij richten zich op de ontwikkeling van bedrijfssoftware op basis van Microsoft. In totaal werken bij het softwarebedrijf ongeveer 400 mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3381984). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.