Managed hosting door True

CTAC optimistisch na goed eerste kwartaal

 

SAP-dienstverlener Ctac verwacht in 2010 weer winst te maken, uitgaande van de resultaten die het bedrijf maakte over het eerste kwartaal. In 2009 boekte het bedrijf nog een verlies van 2,2 miljoen euro. 'In de eerste maanden van 2010 is bij Ctac sprake van een licht herstel van de vraag naar ict-diensten', aldus ceo Henny Hilgerdenaar.

De dienstverlener boekte over het eerste kwartaal een omzet van 18 miljoen euro. Dat is een stijging van 14 procent vergeleken met het vierde kwartaal van 2009. Het gaat hier overigens niet alleen om autonome groei: 6 procentpunt van de omzetstijging komt voort uit de overname van Yellow2B en Yellow & Red. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2009 en exclusief het effect van overnames boekte het bedrijf 17 procent minder omzet.

De winst over het eerste kwartaal bedroeg 0,5 miljoen euro. ‘De negatieve trend in de resultaatontwikkeling gedurende 2009 is in het eerste kwartaal van 2010 gekeerd. Dit is het gevolg van een hogere bezettingsgraad en een beter resultaat op projecten', aldus de dienstverlener in de toelichting bij de kwartaalcijfers.

Van de kwartaalomzet kwam 2,3 miljoen uit de verkoop van licenties en onderhoudscontracten. Ongeveer 0,9 miljoen euro van de licentieomzet betrof nieuwe projecten, het overige deel bestond uit onderhoudscontracten.

Beweging

Het bedrijf is positief over de resultaten over 2010. ‘We zien de voorbije maanden wat meer beweging in de markt en daarmee ook een toegenomen belangstelling voor onze diensten', zegt Hilgendenaar. ‘We gaan door met het versterken van de organisatie door efficiencyverbetering en optimalisatie van de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarbij zullen behoud van specialistische kennis en intensieve samenwerking belangrijke uitgangspunten zijn.' Deze specialistische kennis en expertise moet ervoor zorgen dat het bedrijf kan profiteren van de aantrekkende markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3354595). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.