Managed hosting door True

SAP koopt Sybase voor 5,8 miljard dollar

 

SAP wil Sybase overnemen voor een bedrag van 5,8 miljard dollar.

Databaseleverancier Sybase levert een technologie waarmee software op elk platform kan worden geleverd, van desktops tot mobiele apparatuur.

De Duitse specialist in bedrijfssoftware biedt 65 dollar per Sybase-aandeel. Dat is ruim 56 procent meer dan de slotkoers van Sybase van afgelopen dinsdag. Het aandeel Sybase is woensdag in New York al zo'n 50 procent omhoog geschoten door overnamespeculatie.

SAP verwacht dat de overname vrijwel onmiddellijk zal bijdragen aan de aangepaste winst van het bedrijf. De overname moet gefinancierd worden uit de beschikbare kasmiddelen, en door een kredietfaciliteit van 2,75 miljard euro. De informaticareus hoopt de overname in het derde kwartaal van 2010 te kunnen afronden.

Sybase, dat gespecialiseerd is in software voor databasemanagement en voor het analyseren van grote informatiestromen, zou 3,6 miljard dollar waard zijn. SAP heeft een marktwaarde van 54 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3353741). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.