Managed hosting door True

QlikTech gaat partnership aan met NOAD voor platformbeheer BI-oplossing

 

QlikTech, een pionier in Business Intelligence, en NOAD, leverancier van high-performance platformsoftware voor het beheer van BI-applicaties voor het grootbedrijf, hebben een partnership aangekondigd. Door deze samenwerking wordt QlikView ondersteund door de EQM-productsuite van NOAD. De EQM-productsuite van NOAD voorziet klanten van QlikView van oplossingen voor kosteneffectieve controle op change management, het automatiseren en monitoren van Business Intelligence life cycle processen, het op peil houden van financiële middelen en het onder controle houden van bedrijfsbrede kosten. Nu bedrijven steeds meer te maken hebben met regulering, biedt NOAD EQM4 hen ondersteuning om eenvoudiger te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving, zoals Sarbanes-Oxley, HIPAA, Basel II en GxP.

"Omdat QlikView steeds vaker bedrijfsbreed wordt ingezet, is het voor IT-afdelingen steeds belangrijker geworden om de controle te houden over het gebruik van de BI-oplossing over de gehele organisatie", legt Anthony Deighton, Senior Vice President Products van QlikTech uit. "Zakelijke gebruikers maken met veel genoegen gebruik van QlikView omdat het hen in staat stelt snel de juiste antwoorden te krijgen. Door de NOAD EQM4 te koppelen aan QlikView, kan IT dezelfde snelle antwoorden krijgen op het gebied van consistentie, compliance en security."

Change Manager

Gebruikers van QlikView kunnen profiteren van NOAD EQM, of het nu wordt ingezet op één afdeling, verspreid over verschillende locaties of bedrijfsbreed. Belangrijke features zijn Change Manager en Deployment Manager. Change Manager houdt automatisch alle verzoeken in QlikView bij, zoals wie het verzoek heeft geïnitieerd en is in staat een uitdraai te genereren met alle gewijzigde versies met de bijbehorende autorisaties. Hiermee is een organisatie in staat om eenvoudig de compliance te bewaken, van design via release tot productie, waardoor het voldoen aan een IT-audit nooit meer een probleem is. Voor elke applicatie kan het management een proces definiëren dat garandeert dat componenten automatisch de juiste gedefinieerde fases doorlopen en dat zowel voldaan wordt aan de bedrijfspolicies als aan wet- en regelgeving vanuit de overheid. De beveiligingsfuncties van NOAD EQM4 Change Manager zorgen voor een krachtige autorisatie en authenticatie. Gebruikers worden gegroepeerd in functies en krijgen verschillende autorisatieniveaus, waardoor meer controle verkregen wordt over de toegang.

Deployment Manager

Deployment Manager distribueert QlikView-componenten of andere QVD-bestanden automatisch naar de aangewezen doellocaties tijdens elke fase van de development lifecycle. NOAD verzamelt, verzendt en installeert de componenten, zoals voorgeschreven wordt door de IT-policies en -protocollen van de organisatie. Hiermee nemen de zorgen over beveiliging en inconsistenties van handmatige file transfers drastisch af. Deployment Manager coördineert, ongeacht locatie of systeemtype, de aankomst en alle applicatieobjecten en content worden gelogd. Development Managers en auditors kunnen de verzendhistorie bekijken en tegelijkertijd de projectproductiviteit, het foutherstel en de compliance met wet- en regelgeving met betrekking tot technologieveranderingen analyseren.

"Met NOAD EQM4 kunnen gebruikers van QlikView bedrijfsbreed een betere controle krijgen over hun BI", aldus Andre Grift, CEO en President van NOAD. "Om binnen de geest van de eenvoud van QlikView te blijven, kan NOAD EQM4 binnen enkele dagen worden geïmplementeerd. Gebruikers kunnen in een paar uur worden getraind waarmee controle, kwaliteit en security direct binnen de organisatie worden gebracht."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3337080). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.