Managed hosting door True

CA Benelux werft ondanks ontslagronde

 

Softwareleverancier CA blijft in de Benelux personeel werven, terwijl het bedrijf wereldwijd duizend mensen ontslaat. Of er in Nederland ook ontslagen vallen, is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk welke functies geraakt worden door de personeelsreductie. De meeste medewerkers voor wie het doek valt, krijgen voor het einde van april 2010 bericht. De overige ontslagen worden voor september 2010 door de werkgever aangekondigd.

‘De ontslagen zullen vooral vallen in Noord-Amerika', zegt ceo Bill McCracken in een brief aan de medewerkers. Hij voegt er echter aan toe dat alle regio's geraakt worden door de ontslagronde. De maatregelen zijn nodig omdat het bedrijf zijn strategie wijzigt. De softwaremaker wil zich meer richten op cloudcomputing. ‘We zorgen er bijvoorbeeld voor dat ons productportfolio en onderzoeksinvesteringen beter aansluiten op deze nieuwe strategie', schrijft McCracken.

Het is nog niet bekend of er in de Benelux ook medewerkers worden ontslagen. In die regio worden nog steeds nieuwe mensen aangenomen, zegt een woordvoerder. Eerder vertelde vice-president central Europe Wytze Rijkmans dat hij in Nederland het afgelopen jaar in totaal twintig nieuwe medewerkers heeft aangenomen.


Talentwervingsprogramma

Vijf daarvan werden geworven in het kader van Europees talentwervingsprogramma. Het gaat om mannen en vrouwen onder de dertig jaar met enige werkervaring. Zij starten in allerlei functies, bijvoorbeeld als consultant of verkoper.

Rijkmans zei in februari 2010 nog dat hij elk kwartaal vijf tot tien nieuwe werknemers wil aannemen. Het gaat daarbij om jong talent, maar ook om ervaren medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3313376). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.