Managed hosting door True

Oracle. Sun. Complete

 

Onder de slogan 'Hardware. Software. Complete' presenteerde het nieuwe Oracle-cum-Sun zich aan de Nederlandse klanten en partners op 24 maart in Regardz Mariënhof in Amersfoort.

Hoewel de overname van Sun Microsystems door Oracle sinds januari een feit is, wordt de nieuwe gecombineerde entiteit in Nederland pas gepland voor 1 juli, later dit jaar. Tot zolang blijven de beide bedrijven in Nederland nog uit eigen naam spreken, maar vertegenwoordigers van beide bedrijven presenteerden de eerste plannen wel al aan klanten en partners.

Fundamenteel hierbij is de integratie van hardware en software door de hele 'stack' heen, van opslagsystemen en servers tot applicaties - zowel horizontale als verticale. Beide bedrijven wijzen hierbij op hun jarenlange samenwerking, om die integratie vlot en innovatief te laten verlopen. Klanten kunnen zo beschikken over producten die vanaf het eerste ontwerp tot de latere ondersteuning zijn ontwikkeld met het oog op die integratie. Sun stelt in ieder geval uitdrukkelijk dat Oracle de investeringen in processoren en hardware nog gaat opvoeren, aldus Luc Opdebeeck, senior vice-president EMEA hardware strategy business development & specialist sales bij Sun.

Wat de Sun-software betreft, onderschrijft Oracle de verdere open ontwikkeling van de Java-omgeving, naast de voortzetting van een aantal bijkomende producten (zoals de Glassfish applicatieserver voor ontwikkelingsomgevingen). Andere softwareproducten, zoals middleware, zullen hetzij worden geïntegreerd in Oracle-producten, hetzij in open source worden geplaatst. De huidige versies zullen wel nog van Premier-ondersteuning worden voorzien tot 5 jaar na hun 'general availability' en van 'Extended'-ondersteuning tot 7 jaar na die datum. Ook nadien kan nog support worden verkregen, zij het zonder nieuwe ontwikkelingen.

Evenzeer werd de mogelijkheid benadrukt om voortaan bij één enkel bedrijf te kunnen aankloppen voor alle aangelegenheden, van aankoop tot ondersteuning. Geen pingpong-spel meer tussen bedrijven bij problemen, maar 'a single throat to choke', zo werd het plastisch omschreven. Dat houdt tevens in dat de sales en pre-sales, evenals de support mensen van Sun allemaal worden overgenomen door Oracle. De klanten zullen tevens snel toegang krijgen alle Oracle support-informatie.

Gedetailleerde 'roadmaps' inzake bestaande en nieuwe producten kunnen later dit jaar nog worden verwacht, maar ondertussen heeft Oracle in ieder geval één boodschap voor de Sun-klanten: ze zijn verzekerd van continuïteit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3298014). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.