Managed hosting door True

Unit 4 koopt Consist om kennis van IBM i-Series

 

De voornaamste reden om IBS Consist over te nemen is de kennis die dat bedrijf in huis heeft van de i-Series serversystemen van IBM. Dat stelt de directeur van de kopende partij, Chris Ouwinga van bedrijfssoftwareleverancier Unit 4. Ouwinga: 'We hebben Consist gekocht om zijn kennis en ervaring van het IBM platform AS/400 en zijn stabiele klantenbestand.'

Unit 4 verraste voorafgaand aan de presentatie van de jaarcijfers van 2009 met de bekendmaking van de overname. Consist is de Nederlandse divisie van het Zweedse softwarebedrijf IBS. De leverancier van financiële software en software voor human resource management (hrm) blijft voorlopig een eigen divisie binnen Unit 4.

Ouwinga verwacht niet dat het aangekochte bedrijf op korte termijn veel zal veranderen. Het bedrijf dat ongeveer 125 medewerkers telt, is volgens de algemeen directeur van de kopende partij financieel gezond en behoeft geen reorganisatie. Welk bedrag de Sliedrechtse softwareleverancier voor Consist betaalt, is niet bekendgemaakt.

AS/400

De i-Series serversystemen van IBM, die vaak AS/400 genoemd worden, zijn gemeengoed in de verzekeringswereld en bij gemeenten. Unit 4 heeft ongeveer de helft van de Nederlandse gemeenten als klant. Het gaat voornamelijk om de afname van financiële software voor de ondersteuning van projecten en hrm-software. Ouwinga zegt dat zijn bedrijf wereldwijd ongeveer drieduizend klanten in de gemeentemarkt heeft.

Volgens Ouwinga moet de overname van Consist niet gezien worden als een manier om marktaandeel af te snoepen van concurrenten als Afas en Exact. Hij stelt dat de software die Consist verkoopt gericht is op organisaties die hoger in de markt zitten.

IBS kocht Consist in 1998 van ict-leverancier IBM en softwareleverancier Roccade. De leverancier draait een omzet van ongeveer 15 miljoen euro op jaarbasis.

Unit 4 wil groeien op eigen kracht en door strategische overnames. Ouwinga verwacht voor de toekomst eerder overnames in het buitenland dan op eigen bodem.

Overnames Unit 4
•2010: Neemt de beheeractiviteiten van de portalsoftware van Bedrijvenweb over.
•2009: Unit 4 Agresso richt samen met Salesforce.com FinancialForce op. De bedrijven leveren boekhoudpakketten als webdienst.
•2008: De koop van 209 miljoen euro van het Engelse Coda, dat erp-software maakt, is de grootste overname van het bedrijf.
•2008 C-Logic wordt overgenomen, een Belgische producent van administratieve software voor KMO
•2007 Amedia wordt volledig overgenomen, het bedrijf maakt software voor assurantie tussenpersonen. In 2006 werd een balang van 50 procent in het bedrijf gekocht.
•2007: Lopac, salarissoftwareleverancier, wordt gekocht.
•2006: NOXS, de internet- en securitydivisie, wordt verkocht.
•2006: De Duitse bedrijven Kirp en Dogro, beiden maker van standaard financiële applicaties worden aan het portfolio toegevoegd. Hierdoor krijgt Unit 4 Agresso een betere positie op de Duitse overheidsmarkt.
•2006: Centro de Cálculo de Sabadel (CCS), maker van financiële software, wordt aan het portfolio toegevoegd.
•2006: Het failliete Belgische bedrijf Soft Cell wordt aangekocht.
•2005: Het Engelse MCA, maker van studentinformatiesystemen en crm-modules zorgt voor een sterkere positie op de Engelse markt.
•2004: De aankoop van Decade Financial Software geeft het bedrijf een betere positie bij lokale overheden en dienstverlenende instellingen.
•2000: Unit 4 neemt Noorse branchegenoot Agresso over.
•1999: Overname Goudse softwareontwikkeleaar Diheco.
•1999: koopt productiesoftware-ontwikkelaar Isah in 2002 wordt het bedrijf weer van de hand gedaan.
•1999: Overname Digis, leverancier van standaardsoftware voor technische handelsondernemingen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3266757). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.