Managed hosting door True

CA Channel Index 2010 voorspelt verbetering business

 

Nederlandse resellers van CA denken dat het dieptepunt van de recessie achter ons ligt en verwachten dat 2010 een opleving laat zien. Uit de gepubliceerde CA Channel Index 2010 blijkt dat bijna alle partners (91 procent) verwachten dat de economische vooruitzichten dit jaar zullen verbeteren.

De index wijst verder uit dat 42 procent van de Nederlandse partners een stijging van de it-budgetten voorspelt, terwijl 15 procent denkt dat de budgetten zullen dalen. De index is positiever gestemd dan in 2009, toen 59 procent van de it-budgetten daalde ten opzichte van 2008.

De CA Channel Index wordt jaarlijks online uitgevoerd onder partners van CA om hun verwachtingen voor het komende jaar te peilen. Uit de index komt naar voren dat virtualisatie volgens Nederlandse resellers de beste groeikans oplevert: 63 procent van de partners rekent op een stijging van de bestedingen voor deze technologie, op de voet gevolgd door cloud computing (61 procent).

José Carvalho, SVP van EMEA channel sales bij CA, vertelt: "Achteraf valt uit de index van vorig jaar duidelijk op te maken dat het voor sommige van onze partners een lastige periode is geweest. Dit jaar is het beeld totaal anders. Nu blijkt uit de index dat onze partners in EMEA optimistisch gestemd zijn over de verwachtingen voor het komend jaar. Ze wijzen ook virtualisatie en cloud computing aan als posten waar de klant in 2010 geld aan zal besteden. CA werkt al samen met zijn partners om hun klanten te begeleiden bij de toepassing van virtualisatietechnologie en de overgang naar cloud computing."

Andere it-gebieden waarop in 2010 een stijging van de bestedingen wordt verwacht, zijn recovery management (55 procent voorspelt hier groei), groene it (48 procent) en internetbeveiliging (42 procent).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3250345). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.