Managed hosting door True

Software AG begint integratie IDS Scheer

 

Doordat de aandeelhouders van IDS Scheer hebben ingestemd met de overname, kan Software AG officieel beginnen met de integratie van de leverancier van bpm-software. Het Duitse softwarehuis denkt aan het eind van 2010 IDS Scheer volledig te hebben geïntegreerd.

Software AG begint meteen met het integreren van IDS Scheer om zodoende de resultaten nog te kunnen meenemen in de cijfers over het fiscale jaar 2010. Momenteel heeft Software AG 91 procent van alle IDS Scheer-aandelen in handen. Door het akkoord met de aandeelhouders heeft de overige 9 procent nu recht op een vergoeding van 15,10 euro per aandeel.

Aandelen omruilen

De vergoeding per aandeel is niet het enige wat Software AG te bieden heeft aan de weinige IDS Scheer-aandeelhouders die hun aandelen nog niet hebben verkocht. Software AG koopt namelijk 400.000 eigen aandelen terug van de open markt, zodat de aandeelhouders hun aandeel IDS Scheer kunnen omruilen voor Software AG-aandelen.

Als de integratie van IDS Scheer is voltooid, telt Software AG wereldwijd meer dan zesduizend medewerkers. De verwachte jaarlijkse omzet ligt boven een miljard euro. Eerder lieten soa-experts van Computable al weten dat deze overname verrassend, maar logisch is. Software AG kan nu namelijk opboksen tegen concurrenten als SAP, Oracle, Tibco en Microsoft. Ondanks de populariteit van het Aris-platform van IDS Scheer denkt Forrester-analist Stefan Ried dat Software AG deze overname toch vooral vanwege de consultancy heeft gedaan.

Computable-expert en chief architect Benelux John DesJardins van Software AG deelt Rieds mening. 'De adviesexpertise van IDS Scheer stelt Software AG in staat om de marktpenetratie van zijn producten in industriespecifieke en grote projecten te verhogen.'  Volgens hem hoopt zijn bedrijf met de overname onder meer te groeien door de 'gespecialiseerde expertise van IDS Scheer op het gebied van consultancy'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3250025). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.