Managed hosting door True

Nederlandse investeerders kopen USoft

 

Deal

Ness Technologies verkoopt het Nederlandse USoft aan de investeerders Patrick Dekker en Egbert Hendriks. Het Israëlische ict-bedrijf concentreert zich op dienstverlening en stoot de softwareactiviteiten af. De software, voor data-intensieve transacties, van USoft wordt vooral in het verzekeringswezen gebruikt.

De software van USoft is van Nederlandse origine. De oorsprong gaat terug tot 1986, toen het bedirijf Topsystems werd opgericht dat een ontwikkeltool in de markt zette met een strikte scheiding tussen bedrijfsregels en applicatie. Unisys liet in 1995 zijn oog vallen op dit bedrijf en noemde het na de overname USoft. Na een mislukte internationale uitbreidingsstrategie verkocht Unisys USoft in 1998 aan de Israëlische softwareleverancier Advanced Technology (ATL) dat op zijn beurt in 1999 werd opgeslokt door landgenoot Ness Technologies.

USoft staat sinds 14 januari op eigen benen. Bij het bedrijf in Baarn werken 52 mensen. Voorheen was het bedrijf als Ness Benelux actief in de markt.


Erbij hangen

De nieuwe eigenaren, Patrick Dekker en Egbert Hendriks, zijn tevens de oprichters/eigenaren van HintTech, een Delftse leverancier van weboplossingen op basis van Tridion-software. 'Het duo was op zoek naar een nieuwe investering. Ness Benelux stond in de etalage', vertelt directeur Crétien Jung. 'Het is geen overname door HintTech. USoft blijft een gescheiden organisatie met een eigen productacquisitie. Onze software voor data-intensieve transactieverwerking is heel wat anders dan de websystemen van HintTech. Wel wordt gekeken of beide partijen elkaar kunnen ondersteunen. Zo is HintTech onze eerste nieuwe partner.'

In de organisatie van Ness Technologies (8300 medewerkers, omzet: 547 miljoen dollar) hing de Nederlandse vestiging er de laatste jaren een beetje bij, zegt Jung. 'Ness Technologies had een tijd terug wel producten, maar die zijn vrijwel allemaal verkocht. Er was geen focus op software, terwijl wij juist in de ontwikkeling van een client/server-oplossing naar een webtool zaten. Maar Ness, dat zich als systeemintegrator op diensten richtte, wilde dit product niet in de markt zetten. Toen is besloten om Ness Benelux te verkopen.'

In ere

De keuze om de oude naam USoft in ere te herstellen was volgens investeerder Dekker snel gemaakt: 'Ness Technologies geniet een geringe naamsbekendheid op het gebied van applicatieontwikkeling, terwijl USoft vanuit het verleden nog altijd een gerenommeerde en bekende naam is.' Het Nederlandse bedrijf biedt een gelijknamige toolkit aan voor het bouwen van applicaties volgens 'model driven architecture' (mda).

Nu USoft de handen vrij heeft kan het zich richten op de verdere productontwikkeling en de intensivering van het partnerprogramma. USoft verkoopt het eigen product, maar maakt tevens webgebaseerde oplossingen en applicaties voor marktsegmenten, zoals woningcorporaties, zorgverzekeraars en pensioenverzekeraars. USoft werkt onder andere voor Achmea, Agentschap NL, Menzis, ONVZ en Vestia. Jung: 'Wij hebben ook buitenlandse klanten.

USoft bedient vanuit Baarn de Belgische klanten en verkoopt software via distributeurs in de Verenigde Staten, Canada, Scandinavië en Groot-Brittannië.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3247523). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.