Managed hosting door True

VNSG-voorman leidt SAP-gebruikers wereldwijd

 

Tonnie van der Horst, voorzitter van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is benoemd tot voorzitter van SAP User Group Executive Network (SUGEN). Dat is het internationale netwerk van twaalf SAP-gebruikersverenigingen. Van der Horst speelde eerder een belangrijke in een conflict tussen gebruikers en de softwareleverancier over een nieuw onderhoudsmodel.

De Nederlander vervangt Mike Stoko, die voorzitter van de Noord-Amerikaanse gebruikersvereniging. Stoko voerde sinds de oprichting van de internationale gebruikersvereniging in 2007 de leiding over SUGEN. Van der Horst is aangesteld voor de periode van een jaar. Daarna zal hij, net als zijn voorganger, plaatsnemen in het kernteam van bestuurders dat is uitgebreid van drie naar vijf leden. Van der Horst blijft actief als voorzitter van de Nederlandse gebruikersvereniging.

De nieuwe voorzitter van de internationale gebruikersgroep was de afgelopen anderhalf jaar nauw betrokken bij een conflict tussen de leverancier en gebruikers over een nieuw onderhoudstarief. SAP wijzigde eenzijdig het onderhoudmodel en gebruikers klaagden daarop over stijgende kosten voor onderhoud.

Van der Horst, die ook adjunct-directeur van Rabobank Nederland is, voerde namens de internationale gebruikersvereniging onderhandelingen met de bedrijfsleiding van de softwareleverancier. Uiteindelijk draaide de leverancier de beslissing na onderhandelingen met de internationale gebruikersvereniging terug.


Grootste

De Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is de oudste vereniging van gebruikers van de Duitse softwareleverancier. De vereniging is sinds 1988 actief voor SAP-gebruikers in Nederland en Vlaanderen. De club staat voor kennisuitwisseling en behartigt de belangen van gebruikers van de bedrijfssoftware tegenover de leverancier.

De VNSG bestaat uit dertig focusgroepen en organiseert jaarlijks een congres. Met bijna negenhonderd aangesloten organisaties heeft de VNSG ten opzichte van SAP-verenigingen in het buitenland, verhoudingsgewijs het grootste aantal leden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3246575). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.