Managed hosting door True

Unica breidt marketingsoftware uit na overname

 

Handen schudden

Leverancier van marketingsoftware Unica neemt de Engelse softwareleverancier Microchannel over. Het overgenomen bedrijf maakt software waarmee marketingbureaus en bedrijven de aankoop van zoekwoorden kunnen automatiseren en optimaliseren over verschillende zoekmachines als Google, Bing (Microsoft) en Yahoo! Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt. Unica neemt de software op in zijn aanbod van software als webdienst.

De software van de overgenomen leverancier wordt op de markt gebracht onder de naam Unica Search OnDemand. De marketingsoftware die als webdienst wordt aangeboden, ondersteunt verschillende valuta en talen binnen één account. De leverancier beheert ook rapportages over transacties.

Unica begeeft zich op het overnamepad. In januari 2010 werd voor 17,8 miljoen branchegenoot Pivotal Veracity ingelijfd.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Waltham in de Amerikaanse staat Massachusetts. De Benelux-kantoren van de leverancier zijn gevestigd in Amsterdam en Brussel. Bij het bedrijf werken ongeveer vijfhonderd medewerkers. De belangrijkste klanten in Nederland zijn ING, SNS en Vodafone.


Las Vegas

Oprichter van het bedrijf, Yuchun Lee, vergaarde een fortuin met het spelen van het kaartspel blackjack. Hij besloot zijn geld niet langer uit te geven in het casino en richtte in 1992 het softwarebedrijf Unica op waarbij hij zijn kennis van voorspellen inzet voor marketingsoftware. De verhaallijn van de bioscoopfilm '21: Las Vegas' uit 2008 werd losjes gebaseerd op het verhaal van Lee.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3240277). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.