Managed hosting door True

Informatica koopt nieuwe MDM-technologie in

 

Informatica, leverancier van data-integratiesoftware, neemt Siperian over, een leverancier van master data management- (mdm-)technologie. Informatica brengt de activiteiten van Siperian onder binnen de divisie die Data Integration- en Data Quality-producten levert. Met de overname is een bedrag van 130 miljoen dollar gemoeid.

In een master data management systeem (mdm) kunnen alle metadata van een bedrijf op gestructureerde wijze  worden vastgelegd. Bijvoorbeeld referentietabellen, klant- en productgegevens en hun respectievelijke histories en definities. De mdm-markt is op te delen in twee onderdelen. Aan de applicatiekant domineren spelers als Oracle, SAP en IBM en vindt vaak een koppeling met erp-systemen plaats. Aan de infrastructuurkant moet Seperian vooral concurreren met IBM en Initiate.

'Deze overname is een grote aankondiging', meent Tommy Drummond, vice-president Data Quality product marketing. 'Aan de infrastructuurkant is Siperian een grote speler. Mdm-trajecten hebben vaak een lange implementatietijd, maar met Siperian kan het veel sneller waardoor tijd en kosten bespaard worden.'


1 miljard dollar-markt

Bij mdm-projecten hebben klanten de keuze uit infrastructuur- en applicatieproducten die verschillen van oplossingen op maat tot standaardproducten. Siperian en Informatica bieden producten binnen de mdm-infrastructuurmarkt die mdm-applicaties aanvullen en laten werken.

Volgens onderzoeksbureau Forrester was 49 procent van de organisaties in 2009 van plan mdm-software te implementeren of het gebruik ervan uit te breiden. Verwacht wordt dat er in 2010 één miljard dollar wordt uitgegeven aan software in de mdm-infrastructuurmarkt, de helft van de totale mdm-softwaremarkt. Volgens Drummond groeit de markt jaarlijks nog met twintig procent.

De nieuw toegevoegde mdm-infrastructuurmarkt vergroot Informatica's afzetmarkt. De bestaande product-integratie en unified architectuur, gebaseerd op de bestaande Informatica Identity Resolution-technologie, biedt cross-selling mogelijkheden voor de Informatica Data Integration- en Data Quality-producten.

Hele goede zet

Volgens Computable-expert Frank Harland, senior BI-consultant bij Sogeti, vult Informatica met deze overname een leemte in het eigen portfolio in. 'De toolset van Informatica maakte het weliswaar mogelijk om master datamanagement toe te passen, maar er was geen oplossing die uitgaande van de mdm-principes een oplossing bood voor het regelen van de 'infrastructuur' van het 'golden record'. Met PowerCenter kon men wel de data-integratie doen om datastromen heen en weer te laten lopen, maar een geïntegreerd systeem om synchronisatie aan kwaliteit van gegevens te koppelen, was er niet. Informatica doet hier een hele goede zet, de vraag naar dit soort producten zal in de nabije toekomst hoog blijken te zijn.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3236734). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.